VIDEO: Biciclist lovit de mașină în București

Biciclist vs soferita

În România, relația dintre șoferi și bicicliști este precum cea dintre câini și pisici. O demonstrează și clipul de față, în care un biciclist este ”pedepsit” de o șoferiță cu accese de justițiar ad-hoc. 

Șoseaua Vergului din București este, așa cum știm cu toții, aglomerată pe un sens și liberă pe celălalt. Motivul: semaforul dinspre intersecția Morarilor, care pare a fi etern pe roșu, și o singură bandă pe sens. Unii dintre noi mai ”trișează”, și-o iau prin parcarea supermarketului din apropiere, practic înjumătățind timpul de așteptare. Nimic rău în asta, atâte vreme cât acorzi prioritate vehiculelor care vin din față.

N-a fost cazul aici: șoferița Seatului Toledo a ignorat ciclistul care venea din sens opus, tăindu-i calea. Nici nu-i de mirare, dacă aruncăm un ochi la mașină: capac rupt la rezervor și julituri pe toate colțurile. Fabulos este că șoferița nici măcar nu s-a uitat la ciclist! În plus, i-a oprit în față, pentru că nu avea pe unde să intre. Nervos, ciclistul o apostrofează cu două bătăi în geam, văzându-și de drum. Povestea pare că s-a terminat.

Dar, stați: Batman revine, urmărindu-l și lovindu-l din spate! Probabil că e greu de înțeles pentru doamna justițiar ce înseamnă să fii biciclist și să fii lovit de o mașină. Când ciclistul îi cere socoteală, aceasta îi lovește încă o dată bicicleta.

Biciclist vs soferita

N-o să vorbesc prea mult despre incident. Sunt și biciclist, și șofer (ordinea este pur alfabetică), de aceea tot ce pot să spun e că drumul se vede total diferit din spatele volanului față de cum se vede de pe bicicletă. Aș invita orice șofer să facă o tură cu bicicleta prin București, înainte să judece un biciclist. Este infernal să te asiguri de peste tot, să sari peste șinele de tramvai, să respiri adânc gazele de evacuare (că doar faci efort să dai la pedale) și să ocolești gropi, evident, simultan. Șoferii care nu cred, înseamnă că n-au ieșit pe bicicletă prin oraș. Îi invit la o tură: nu e nevoie de mai mult pentru a-și schimba percepția.

ATENȚIE LA CLIP: LIMBAJ INDECENT!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top