VIDEO: BMW ne stârnește cu un teaser oficial pentru M5

BMW a lansat un clip în care prezintă fragmente din testele noului M5, desfășurate în Peninsula Scandinavă, ca o avanpremieră a lansării preconizate să aibă loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

Spot-ul de promovare a fost postat pe canalul BMW de pe YouTube și prezintă modelul purtând o folie de camuflaj pentru a păstra misterul asupra aspectului său final. Comentariul este asigurat de șeful diviziei BMW M GmbH, Kay Segler, care descrie viitorul model ca pe un automobil business, ce se transformă printr-o simplă apăsare a unui buton, într-unul super sport.

Motorul V10 care anima generația anterioară M5, a fost înlocuit de o unitate supraalimentată V8 de 4,4 litri, care va produce în jur de 570 CP pe noul M5 F10M. Astfel cei 500 CP ai generației anterioare vor deveni o simplă amintire, cât despre cuplul motor, acesta se va îmbunătăți considerabil datorită celor două turbine.

Motorul despre care discutăm produce un cuplu maxim de 680 Nm, cu 160 mai mulți decât cel al generației precedente. Cel mai puternic BMW Seria 5 produs în serie în momentul de față este Alpina B5 Biturbo, care utilizează același motor V8 biturbo, dar folosește sisteme de admisie și de evacuare de concepție proprie, care nu vor fi întâlnite pe viitorul M5.

Altă diferență între cele două modele va fi reprezentată de transmisia care va fi folosită. În timp ce Alpina B5 folosește o transmisie automată cu opt trepte clasică, Viitorul M5 va fi echipat, cel mai probabil, cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și în plus, va beneficia și de sistem stop-start, pentru îmbunătățirea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/255722/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top