VIDEO: Când campionul îi calcă pe urme idolului!

Fiecare copil are modele în viață, pentru unii acestea transformându-se în idoli. Este valabil și în cazul unui campion mondial de Formula 1 – Lewis Hamilton, care a avut o simpatie specială pentru regretatul Ayrton Senna.

Știind admirația pe care Hamilton i-a purtat-o lui pilotului brazilian, cunoscutul jurnalist și realizator TV britanic, Jeremy Clarkson, i-a pregătit lui Lewis o surpriză, încredințându-i pentru câteva tururi de pistă, volanul celebrului monopost McLaren MP4/4.

Este vorba de modelul la bordul căruia Ayrton Senna a obținut primul său titlu mondial și nu mai puțin de opt victorii în Marele Circ. În același timp, MP4/4 este un exponent de seamă al ultimei generații de motoare supraalimentate care a alergat în Campionatul mondial de Formula 1. 

Generând aproximativ 1.200 de CP, cu o greutate redusă, o aerodinamică nu foarte dezvoltată și o forță de apăsare destul de mică, monopostul McLaren era una dintre vedetele întrecerii și a ramăs până în zilele noastre, una dintre cele mai bune mașini care a fost concepută vreodată pentru competiția amintită. Motorul era de proveniență Honda, iar transmisia era… manuală! După cum mărturisește și Hamilton, este de-a dreptul impresionant cum un om putea struni cu o singură mână 1.200 CP.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top