VIDEO: Când Grupa B făcea legea

Deși din păcate n-a fost prezentă decât patru ani în lumea raliurilor, Grupa B a rămas în inimile și memoria fanilor de toate vârstele, pentru mult timp după aceea. Începând cu anul 1982 și până în 1986, iubitorii motorsportului au avut privilegiul de a asista la lupte teribile între Lancia, Audi, Renault și Peugeot, pentru supremație.

Ferrari și Porsche au participat și ei, mai timid ce-i drept, la această confruntare, cu modelele legendare 288 GTO și 959. Mașinile erau ușoare, foarte puternice și generau un sunet desprins parcă din iad. Cu alte cuvinte, erau capabile să ofere un spectacol vizual minunat și o delectare pentru auzul fanilor împătimiți. În același timp, aceste mașinării extreme, erau și foarte periculoase. 

Grupuri mari de oameni stăteau entuziasmați pe marginea drumului, la doar câțiva centimetri de bolizii care se desfășurau prin fața lor la viteze amețitoare. Aveau loc destul de des accidente, care aveau urmări atât pentru spectatori, dar și pentru piloții angrenați în competiție. Unele dintre acestea au fost fatale… În 1986, FIA a hotărât să interzică automobilele cu specificații de Grupa B și s-o desființeze pe aceasta, dar legenda lor a ramas vie până astăzi în mințile pasionaților. Pentru a înțelege exact cum se desfășurau lucrurile și cum se dezlănțuiau bolizii sub comenzile marilor piloții de atunci, urmăriți filmul atașat.

Vă mai ramâne să vă gândiți cu care dintre vedetele Grupei B v-ar fi plăcut să interacționați!

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/01/04/video-when-group-b-monsters-roamed-the-earth/#continued

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top