VIDEO: Chevrolet Corvette Centennial marchează 100 de ani de istorie

Marca Chevrolet, înființată în urmă cu 100 de ani de către un pionier al curselor auto, sărbătorește tradiția performanţei prin modelul Chevrolet Centennial Edition Corvette. Începând din această vară, pachetul Centennial Edition 2012 va fi disponibil pentru toate modelele Corvette, inclusiv Grand Sport, Z06 şi ZR1.

Acest pachet special a fost inspirat de conceptul iniţial de autovehicul de curse al mărcii Chevrolet, concept care dăinuie prin performanţele internaţionale ale modelului Corvette în cadrul curselor auto şi prin renumele modelului sport de serie. 

„Cursele şi performanţa reprezintă rădăcinile mărcii Chevrolet, iar această tradiţie este dusă mai departe astăzi de către Corvette”, a declarat Rick Scheidt, vice-preşedinte de marketing pentru Chevrolet. „Modelul Centennial Edition nu doar celebrează cei 100 de ani de istorie ai mărcii noastre, ci duce mai departe numele Corvette către o nouă generaţie de fani ai autovehiculelor sport.” 

Chevrolet va scoate la licitaţie un autovehicul Corvette Z06 Centennial Edition în cadrul unei licitaţii destinate colecţionarilor de maşini, ce va avea loc la casa Barrett-Jackson din West Palm Beach, Florida, S.U.A., la data de 9 aprilie, urmând ca suma obţinută să fie donată Fundaţiei Austin Hatcher pentru lupta împotriva cancerului la copii. Acesta va fi autovehiculul Corvette 2012 cu numărul 100 ieşit de pe linia de asamblare, numărul de identificare terminându-se în „00100”. 

Modelul Chevrolet Centennial Edition Corvette se înscrie în tradiţia curselor auto. Pachetul exclusiv Centennial Edition include culoarea Carbon Flash metalizat, elemente grafice de culoare negru satinat şi jantele unice Centennial Satin Black şi etriere de frână de culoare roşie. Jantele modelului Z06 sunt turnate din aluminiu uşor şi sunt conturate cu o linie subţire, de culoare roşie. Acestea sunt specifice fiecărui model Corvette în parte; printre ele se numără variantele de 18/19 inch pentru modelele coupé, decapotabil şi Grand Sport şi cele de 19/20 inch pentru modelele Z06 şi ZR1. 

Sistemul Magnetic Selective Ride Control, reprezentând suspensiile cu cea mai rapidă viteză de reacţie din lume – un progres tehnologic utilizat pentru prima oară la modelul Corvette – este inclus la toate modelele Chevrolet Centennial Edition Corvette. 

Modelul Centennial Edition include, de asemenea, embleme speciale, ce subliniază legătura istorică dintre marca Chevrolet şi cursele auto. Un element grafic ce include imaginea emblematică a lui Louis Chevrolet apare pe montanţii B, pe capacele roţilor şi în centrul volanului. Şi tetierele sunt decorate cu un element grafic în relief ce marchează centenarul. 

Cunoscătorii vor mai observa încă un mic detaliu: numai pentru modelul Centennial Edition, emblema istorică ce conţine steagurile încrucişate include o mică adaptare: numărul „100” înlocuieşte floarea de crin tradiţională. 

Gama cromatică exterioară se continuă la interior cu panoul de instrumente şi portierele îmbrăcate în piele Ebony, scoasă în evidenţă de cusăturile roşii ce se regăsesc şi pe volan, scaune, consolă şi maneta schimbătorului de viteze. Scaunele sunt tapiţate cu microfibră ce amintesc de pielea întoarsă, la fel ca volanul, schimbătorul de viteze şi cotierele utilizate pentru prima dată în cadrul modelului Z06 Carbon Limited Edition 2011. 

Pachetul Chevrolet Centennial Edition va fi disponibil pentru toate modelele Corvette şi va avea codul de comandă ZLC. Preţul va fi anunţat în cursul acestei veri, înainte de lansarea efectivă pe piaţă. 

„Louis Chevrolet a fost un pionier temerar al curselor auto, care a proiectat, de asemenea, primul nostru autovehicul”, a declarat dl Scheidt. „Corvette este continuarea naturală a acestei moşteniri, reprezentând în acelaşi timp un pachet nou şi foarte atrăgător pentru şoferii de autovehicule sport.” 

Detalii privind licitaţia de la casa Barrett-Jackson 

Chevrolet a ales să îşi lanseze modelul Centennial Edition Corvette la casa de licitaţii Barrett-Jackson pentru a permite donarea sumei obţinute la licitaţie Fundaţiei Austin Hatcher pentru lupta împotriva cancerului la copii. Fundaţia, care acordă sprijin copiilor și familiilor care se luptă cu cancerul, este un partener-cheie al American Le Mans Series, unde Corvette Racing este participant cu drepturi depline. 

Modelul Chevrolet Centennial Edition Corvette Z06 2012 (NIV 100) care va fi scos la licitaţie se bazează pe modelul de serie 3LZ, la care se adaugă pachetul de performanţă Z07, noua capotă a motorului din fibră de carbon Z06 şi pachetul de componente din fibră de carbon CFZ, care include: 
·        Sistemul audio premium Bose, inclusiv un abonament XM pe un an, sistem de navigaţie şi port USB 
·        Conectivitate Bluetooth pentru utilizarea hands-free a telefonului mobil 
·        Scaune reglabile electric şi încălzite 
·        Pachetul de memorie, telecomandă, afişaj Head Up şi volan cu reglare electrică în adâncime 
·        Pachetul personalizat de tapiţerie de piele, cu panourile superioare de instrumente, partea de sus a panourilor portierelor şi capacul spaţiului de depozitare din consolă îmbrăcate în piele, cu cusături contrastante de culoare roşie 
·        Pachetul de performanţă Z07, care include frâne ceramice Brembo, suspensii Magnetic Ride Control şi jante de 19/20 inch cu pneuri Michelin 
·        Pachetul CFZ include pragurile portierelor, splitterul faţă şi acoperișul din fibră de carbon 
·        Noua capotă înaltă a motorului, din fibră de carbon, dotare opţională pentru modelul Z06, lansată iniţial odată cu modelul Z06 Carbon Edition 2011 

Câştigătorul licitaţiei va participa, de asemenea, la programul Corvette Engine Build Experience, care permite cumpărătorilor modelelor Z06 şi ZR1 să îşi construiască propriul motor împreună cu o echipă de tehnicieni experţi, precum şi oportunitatea de a lua în primire autovehiculul la Muzeul Naţional Corvette din Bowling Green, Kentucky, S.U.A. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top