VIDEO: Constelația DS prinde formă: DS 5

Citroën DS5, ce urmează a fi lansat spre sfârșitul lui 2011, este o nouă fază a dezvoltării liniei DS. Ca și restul gamei, DS5 se remarcă în principal prin abordarea curajoasă a designului exterior.

Cu o istorie de 90 de ani de inovatie, Citroën isi extinde gama catre noi teritorii si dezvolta o noua gama de produse premium, linia DS, alaturi de gama sa principala.

Lumea se schimba si apar nevoi noi. Produsele auto trebuie sa se adapteze iar producatorii trebuie sa propuna o varietate de raspunsuri. Linia DS reprezinta o astfel de solutie, caracterizata de optiuni radicale pentru automobilisti ce cauta o abordare curajoasa a stilului, arhitecturii, senzatiilor si rafinamentului. Scopul este de a uimi si a atrage.

Din ce in ce mai multi clienti cauta masini ce ofera o experienta remarcabila, masini ce ies in evidenta din multime. Vehicule unice care nu respecta codurile rigide ale segmentului de lux, cu o abordare contemporana a conceptului premium.

Linia DS, compusa din DS3, DS4 si DS5, iese in evidenta prin abordarea diferita si creativa. Gama este caracterizata de stilul unic si usor de recunoscut, de continutul emotional puternic, de calitatea ireprosabila a finisajelor si de senzatiile noi oferite combinate cu solutii practice pentru uzul cotidian, designul inovator pentru confortul tuturor. Indrazneala, standarde ridicate, creativitate si tehnologie de ultima generatie. 

Interior carismatic

Citroën DS5 este la fel de carismatic si la interior, cu o cabina al carei stil este in concordanta cu exteriorul. Concentrat asupra soferului, postul de comanda imbina scaunele de coupé si designul Gran Turismo, exprimat printr-un volan vertical cu centru mare, o podea ridicata si o consola centrala in care se gaseste schimbatorul de viteze aflat in continuarea naturala a bratului soferului.

Un lucru foarte important, DS5 beneficiaza de experienta Citroën in ceaa ce priveste calitatea si rafinamentul. Fiecare detaliu este lucrat cu atentie si construit din materiale autentice precum cea mai fina piele si metal, alaturi de finisaje exclusive, precum tapiteria scaunelor tip curea de ceas, semnatura a liniei DS si unica pe piata.
  
Citroën DS5 este un obiect remarcabil si sofisticat ce aduce proprietarilor sai o experienta intensa la volan zi de zi.

Arhitectura complet noua

Automobilistii isi doresc din ce in ce mai mult o masina de zi cu zi, dar care nu sacrifica senzatiile la volan. A reusi sa aduci distractia la volan alaturi de confort, frumusetea alaturi de originalitate si performanta alaturi de economie este o arta.
Designul inteligent al lui DS5 deschide noi orizonturi multumita arhitecturii inovatoare:
– caroserie aerodiamica, compacta (4.52 m lungime, 1.85 m latime) si pozitie la volan demna de un coupé Gran Turismo
– un portbagaj incapator (pana la 465 de litri) demn de un sportwagon
– cinci locuri reale, patru usi, acces si modularitate echivalente cu cele ale unui hatchback
DS5 este, indiscutabil, o masina unica. 

Tehnologie in slujba confortului

Citroën DS5 se foloseste de cea mai noua tehnologie pentru a asigura confortul pasagerilor, oferind placere la volan si o calatorie relaxata, alaturi de siguranta si liniste. Pentru stabilitate si aderenta eficiente, DS5 este echipat cu o inovatie Citroën, un sistem inteligent de control al tractiunii asociat ESP-ul. Si pentru a sta conectat in toate circumstantele, DS5 este dotat si cu Citroën eTouch, un sistem de siguranta disponibil in majoritatea tarilor in care se va lansa, ce include apel localizat de urgenta si apel de asistenta.

DS5 este dotat si cu doua noi functii. O camera in miniatura incorporata in oglinda din interior, care este folosita pentru a porni si opri faza lunga in mod automat, in functie de conditiile de iluminare si de trafic. La acest sistem se adauga o noua generatie a sistemului video de avertizare la schimbarea involuntara a benzii de rularel. 

Primul Citroën cu tehnologie HYbrid4

DS5 este primul Citroën ce foloseste tehnologia HYbrid4, un tren de rulare full-hybrid ce combina performana unui motor diesel HDi cu eficienta unui motor electric. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top