VIDEO: Cum ia naștere un Aventador

Dacă vreodată ați fost curioși cum ia naștere un Lamborghini, v-am pregătit un filmuleț care să vă satisfacă curiozitatea și să explice de ce sumele de achiziție pentru acești bolizi conțin atâtea zerouri.

După ce am luat deja contact cu cea mai nouă creație Lamborghini, Aventador LP700-4, oamenii care se ocupă de destinele celebrului producător italian ne invită să vizionăm procesul de fabricație al unuia dintre cele mai spectaculoase supercar-uri ale momentului.

Nu e un secret pentru nimeni că fabricarea bolidului cu motor V12 nu reprezintă o sarcină ușoară, dar oficialii Lamborghini vor să evidențieze atenția sporită și calitatea deosebită folosite pentru construirea fiecărui Aventador în parte.

Plecând de la schițele inițiale, continuând cu transpunerea tuturor ideilor în mediul virtual, alegerea materialelor potrivite atât pentru interior, cât și pentru construirea structurii de rezistență a diverselor sisteme de pe automobil și a ultra-performantelor motoare V12, poziționate chiar în spatele șoferului, totul se întâmplă într-o succesiune absolut fascinantă. Produsul final? Un Lamborghini veritabil, care-și va găsi cu siguranță locul binemeritat în istoria automobilului.

Noul supercar italian se prezinta cu o micsorare importanta de greutate fata de predecesorul sau, celebrul Murcielago, și cu o putere mărită, dar și cu o creștere a eficienței în ansamblu. Aventador este animat de un propulsor V12 de 6,5 litri, care dezvoltă 691 CP, de ajuns pentru ca supercar-ul de 1.575 kg cu tracțiune integrală, să atingă 100 km/h în doar 2,9 secunde și o viteză maximă de aproximativ 350 km/h. În același timp, emisiile de CO2 ale lui Aventador au scăzut cu 20 de procente comparativ cu cele ale lui Murcielago, pana la valoarea de 398 g/km.

Botezat după un celebru taur care a făcut carieră la coridă în Spania, în anul 1993, Aventador utilizează din plin fibra de carbon la majoritatea componentelor sale și are o structură centrală monococă ce cântărește doar 147,5 kg. Dintre caracteristicile tehnice ale vehiculului, amintim de sistemul de suspensie construit din aluminiu și care este foarte asemănător cu cele utilizate în competiția de Formula 1 și noua transmisie robotizată, cu șapte trepte de viteză.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/07/04/watch-how-a-lamborghini-aventador-is-born/

Adaugati comentariu