VIDEO: Dacia Duster – 3 stele la testele Euro NCAP

Duster a înregistrat rezultate mulțumitoare la testele de impact Euro NCAP, scorul de trei stele obținut fiind în linie cu restul gamei producătorului de la Mioveni.

 

Testele de impact efectuate de specialistii Euro NCAP au relevat un nivel bun de siguranta la protectia adultilor si a copiilor (74%, respectiv 78%) si mai putin bun in cazul impactului cu pietonii (doar 28%).

Duster a fost depunctat masiv in special in cazul testelor de impact cu pietoni copii, zonele de impact fiind destul de dure, atat la nivelul picioarelor cat si a capului. Rezultatele testelor de impact cu pietonii adulti au fost ceva mai bune, distanta dintre capota si elemente dure ale motorului fiind suficient de mare pentru a limita accidentari in zona capului.

Testele clasice de impact au adus rezultate mai bune pentru Duster, atat cele frontale cat si cele laterale, compartimentul pasagerilor pastrandu-si integritatea structurala. SUV-ul Dacia putea inregistra rezultate chiar mai bune daca nu ar fi fost penalizat pentru deschiderea hayonului in timpul testul de impact frontal si a portierei soferului in timpul testului de impact lateral.

Scorul acordat de Euro NCAP la categoria sisteme electronice de asistenta a fost si el unul modest (29%) datorat in principal lipsei ESP-ului din echiparea standard.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top