VIDEO: De la 0 până la nori în timp record

Drumul care urcă până în varful muntelui Washington a fost scena concursului „Climb to the Clouds” din acest an. Recordul stabilit în 1998 a căzut și nu oricum, ci într-un mod foarte spectaculos.

La sfarsitul anului 2010 pilotul american Travis Pastrana batea recordul oficial de 6:41.99 stabilit de Frank Sprongl in 1998 pentru urcarea pe muntele Washington. Cu toate acestea timpul lui de 6:20.47 nu a fost luat in calcul deoarece nu erau prezenti oficialii necesari pentru validare.

Citeste testul cu Subaru Impreza WRX STI

Anul acesta, un alt pilot, David Higgins, si-a incercat norocul la bordul unui Subaru WRX STI preparat special. Fata de masina pe care David o foloseste de obicei in campionatul american de raliuri acest Subaru a trecut la clasa „unlimited” (greutate totala mai mica plus o turbina mai mare). Pe langa lipsa navigatorului, o alta problema ce intervine la o astfel de urcare o reprezinta vizibilitatea, foarte schimbatoare la inaltimi de peste 2.000 de m. In ciuda acestor factori, David Higgins a reusit un timp de 6:11.54, nou record al urcarii. De parca asta nu era suficient pilotul american a promis ca va mai incerca si la anul si spera la un timp de sub sase minute. Asteptam cu interes!

Adaugati comentariu