VIDEO: Ediții speciale pentru Corsa OPC și Insignia OPC

Ambele modele din familia OPC primesc câte o ediție specială: „Nurburgring” pentru Corsa, respectiv „Unlimited” pentru Insignia.

Opel Corsa „Nurburgring” va fi produsa intr-o serie limitata de doar 500 de exemplare, o veste destul de proasta daca aruncam o privire pentru modificarile din spatele acestui pachet. Propulsorul supraalimetat de 1.6 l produce mai nou 210 CP (fata de 192 CP standard) si 250 Nm (fata de 230 Nm).

Puterea este repartizata puntii fata prin intermediul unui diferential mecanic cu alunecare limitata, solutie destul de rara in cazul hot-hatch-urilor de clasa mica, in principal din cauza costurilor de productie destul de mari. Suspensia primeste amortizoare noi dezvoltate de Bilstein, considerabil mai rigide decat cele standard iar franele sunt semnate de reputatul producator Brembo.

Sprintul pana la 100 km/h este realizat in doar 6.8 secunde iar viteza maxima a fost limitata la 230 km/h. Consumul mixt anuntat de Opel pentru acest model este de 7.6 l/100 km, o valoare destul de optimista daca ne intrebati pe noi.

Insignia OPC „Unlimited” se multumeste cu mai putin in comparatie cu sora sa mai mica, singura modificare notabila fiind ridicarea limitarii electronice de la 250 km/h la un maxim de 270 km/h. Pretul de achizitie pentru Insignia OPC „Unlimited” include si un training specializat Opel pe circuit.

Adaugati comentariu