VIDEO: Fascinația pentru Porsche întâlnește fascinația pentru Lego

Am cam pierdut pasul cu jocurile Lego și cu gradul de complexitate la care au ajuns acestea. Iar „vinovat” pentru tot este numai Internet-ul, care oferă tuturor posibilitatea de a-și prezenta creațiile, dând naștere astfel unor pasiuni formidabile, care ulterior ridică ștacheta tot mai sus în ceea ce privește operele construite din simpaticele cărămizi Lego.

În ultimul timp suntem din ce în ce mai greu de impresionat când vine vorba de construcții Lego, dar Porsche-ul 911 Turdo Cabrio PDK din videoclipul care urmează ne taie răsuflarea. La propriu! Este o nebunie tehnică, în cel mai pur sens al expresiei.

Toate componentele sale sunt funcționale, de la hard top-ul retractabil, până la dispozitivul de zăvorâre al capotei; ca un exemplu al grijii pentru detalii pe care au avut-o autorii acestei creații nebunești, vă spunem doar că raportul de demultiplicare al sistemului de direcție este identic cu cel al modelului real Porsche.

În total sunt peste 3.500 de componente asamblate pentru a obține acest produs, incluzând aici și opt motorașe electrice, trei sisteme de telecomandare și peste șapte metri de cablu. Și mai impresionant este faptul că această machetă Lego nu este statică, transmisia fiind funcțională și fiind capabilă să transmită o mișcare de rotație către toate cele petru roți. Practic autorul acesei lucrări a construit un vehicul funcțional din piese banale de Lego. Pe noi ne-a cam lăsat cu gura căscată.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/07/08/lego-porsche-911-turbo-cabriolet-with-working-pdk-is-unreal/#continued

Adaugati comentariu