Video: Ferrari ne spune povestea căluțului cabrat

Unele logo-uri ale producătorilor auto au fost alese la întâmplare, pur și simplu, în vreme ce altele, au o veritabilă istorie în spate. Dar puține au strălucirea poveștii căluțului cabrat, emblemă care a devenit în timp un adevărat simbol pentru Ferrari.

Deci, de unde până unde acest logo? Ferrari s-a decis să vină cu lămuriri proprii și să ne ghideze prin istoria companiei și a acestui simbol, de la pilotul de avion biplan, care a folosit l-a folosit ca marcă proprie în cel de-al doilea război mondial și până la adoptarea căluțului ca logo al Scuderiei Ferrari și tot ce-a urmat după.

Partea pe care Ferrari a omis s-o povestească este cum de atât compania italiană, cât și celebrul rival german Porsche, au ajuns să adopte logo-uri atât de asemănătoare. Legenda spune că pilotul italian de la care s-a inspirat Enzo Ferrari își însușise la rândul său simbolul căluțului cabrat de la un pilot german pe care îl învinsese în luptă. Acest pilot purta ca simbol un căluț cabrat, simbol al orașului său de origine, Stuttgart, orașul unde își are și compania Porsche cartierul general.

Restul este, după cum se zice, istorie. Urmăriți filmulețul ce urmează pentru povestioara Ferrari.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/09/26/ferrari-tells-the-story-of-the-prancing-horse/#continued

Adaugati comentariu