VIDEO: Frumoasă și Bestie – CLS 63 AMG

Un design de excepție, performanțe extreme și o eficiență demnă de invidiat; mai exact, noul Mercedes-Benz CLS 63 AMG. Vârful de gamă a noii generații a coupe-ului cu patru portiere vine echipat cu noul propulsor V8 bi-turbo.

Cu o putere maximă de 410 kW(557 CP) și capabil să dezvolte un moment motor maxim de 800 Nm, noul motor este cuplat la o transmisie sport automată cu șapte trepte, botezată AMG SPEEDSHIFT MCT. În ciuda cifrelor impresionante, uzina de sub capotă reușeste conform normelor NEDC (New European Drive Cycle) să consume doar 9,9 litri de carburant la 100 de km parcurși, ceea ce reprezintă o îmbunătățire cu 32 de procente ale valorilor obținute de generația anterioară CLS AMG.

Noul model vine echipat cu un sistem nou de suspensie, dezvoltat de AMG – Ride Control, controlat electronic și un sistem nou de direcție, capitol unde modelul precedent nu a excelat. Opțional va fi disponibil un sistem ultra-performant de frânare, cu discuri compozite, care va spori senzațiile pe care șoferul le poate experimenta la bordul CLS-ului. Toate acestea combinate vor genera un comportament dinamic de excepție pentru noul venit.

Cu toate modificările și noutățile tehnice cu care se laudă, CLS nu putea rămâne deficitar la capitolul aspect. Noua generație a primit o multitudine de aprecieri pentru rezultatul designerilor care s-au ocupat de ea, așa că pentru cei de la AMG nu rămânea decât să vină cu o serie de detalii care să evidențieze și mai mult, un model deja foarte exclusivist. Acestea își fac simțită prezența atât la exterior, cât și in interiorul luxos, cu tentă sportivă.

Revenind la motorizare, este vorba de unitatea care echipează deja modelele S 63 AMG și CL 63 AMG, V8 bi-turbo, cu numele de cod M 157. Acesta este construit beneficiind de cele mai noi tehnologii și materiale, folosește un sistem direct de injecție, cu injectoare piezo-electrice, bloc motor din aluminiu, patru supape pentru fiecare cilindru, noi sisteme de racire și de management al motorului, plus sistem start/stop. O atenție deosebită i s-a acordat sistemului de evacuare, care are menirea de a înobilă CLS-ul cu un sunet rafinat și sportiv în același timp. 

Noua transmisie automată MCT folosește un ambreiaj umed, în locul convertorului de cuplu și este principalul “vinovat” pentru valorile remarcabile ale consumului de combustibil, împreună cu sistemul optimizat start/stop. Performanțele cu care se laudă noul model sunt de 386 kW (525 Cp) putere și 700 Nm cuplu motor. Opțional este disponobil un pachet AMG Performance care aduce un plus, specificațiile atingând astfel valorile de 410 kW (557 CP) și 800 Nm cuplu motor maxim. Ambele variante de putere sunt limitate la o viteză maximă de 250 km/h și accelerează până la 100 km/h cu start de pe loc, în 4,4 respectiv 4,3 secunde. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top