VIDEO: GM Defense ISV este cel mai nou vehicul utilizat de armata americană

General Motors a câștigat un contract prin care va furniza un nou vehicul pentru Armata Americană numit Infantry Squad Vehicle (ISV).

Divizia GM Defense va furniza armatei americane un nou vehicul pentru transportul rapid de trupe. Numit GM Defense Infantry Squad Vehicle, sau ISV pe scurt, noul model este destinat pentru transportul rapid a nouă soldați și poate fi folosit pe suprafețe dificile.

GM Defense ISV poate fi încărcat la bordul unui elicopter UH-60 Blackhawk sau CH-47 Chinook, fiind astfel transportabil pe calea aerului.

Modelul american produs de GM defense este bazat pe modelul de serie Chevrolet Colorado ZR2, folosind 90% din componentele acestuia. Armata Americană va achiziționa inițial 649 unități, urmând ca în viitor numărul să crească la 2.065 exemplare.

ISV folosește motorul diesel Duramax cu patru cilindri de 2.8 litri preluat de la modelul Colorado, dar puterea a fost mărită cu 20%, motorul dezvoltând 186 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Via GM

Adaugati comentariu