VIDEO: Jaguar a dezvăluit conceptul C-X16

Dacă v-ați gândit până acum care va fi viitorul lui XK, vă spunem din start că nu despre asta e vorba. Ceea ce a pregătit Jaguar pentru Salonul Auto de la Frankfurt face parte dintr-un plan mult mai ambițios. Conceptul anticipează un coupe de doua locuri, cu un pret rezonabil, care va avea ca țintă principală modelul Porsche Cayman.

Propulsat de un motor V6 cu aprindere internă de 3 litri, care generează 376 CP și nu mai puțin de 450 Nm, conceptul C-X16 va duce tradiția Jaguar în ceea ce privește motoarele supraalimentate la un alt nivel; astfel, ca o trecere la o nouă eră, sistemul de propulsie devine hibrid, prin adoptarea unui sistem „Push to Pass”, comandat prin intermediul unui buton montat pe volan.

Este vorba mai exact de integrarea unui motor electic transmisiei automate cu opt trepte, care poate livra un plus de 92 CP și 235 Nm, atunci când sistemul Push to Pass este activat. În această situație, performanțele de care este capabil conceptul Jaguar sunt: sprint de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, viteză maximă de 300 km/h, emisii poluante de doar 165 g CO2/km și poate cel mai interesant, capacitatea de a funcționa până la viteza de 70 km/h doar în regim electric.

Alimentarea motorului electric se face de la o baterie de acumulatori cu capacitatea de 1,6 kWh, montată în spate, soluție ce rezolvă astfel și problema distribuției maselor, care este ideală, de 50:50 față-spate. Chiar dacă pe concept este montat un motor V6, proiectanții au avut grijă să lase îndeajuns de mult loc în compartimentul motor pentru o eventuală motorizare V8, semn că Jaguar ar putea chiar să difersifice destul de mult gama viitorului model.

În ceea ce privește aspectul noului Jaguar C-X16, nu putem spune decât că este spectaculos, asemeni tuturor produselor ce poartă semnătura lui Ian Callum, directorul de design Jaguar. Fără a fi spectaculos într-un mod opulent, conceptul păstrează tușe clasice, care au fost caracteristice întotdeauna modelelor britanice, și în special coupe-urilor. Dar cei mai indicați pentru a trage concluzii sunteți dumneavoastră, așa că vă invităm să admirați o galerie foto și video cu noul Jaguar C-X16.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/09/06/jaguar-c-x16-concept-revealed-w-video/

Adaugati comentariu