VIDEO: La plimbare cu o motocicletă de Moto2 – Vyrus 986 M2

Industria moto a cunoscut un puternic progres în ultimii ani, iar acest lucru este evidențiat cel mai bine la cel mai înalt nivel: MotoGp, cea mai importantă competiție de motociclism din lume.

Multitudinea de sisteme electronice, motoarele ce ating turații amețitoare sau cutiile de viteze ce sunt capabile să schimbe treptele în timpi record, toate au o contribuție esențială în îmbunătățirea permanentă și constantă a timpilor din competițiile moto.

Cu toată această evoluție, există totuși capitole la care design-ul și soluțiile constructive sunt clasice; este vorba despre arhitectura motoarelor, a trenului de rulare sau a sistemului de suspensie. Există totuși o excepție notabilă și în acest sens: producătorul Vyrus. Micuțul constructor vine cu o soluție ingenioasă în ceea ce privește sistemul de direcție a motocicletei sale, inovație care i-ar putea aduce un plus în fața constructorului Honda.

Vyrus 986 M2 vine și cu alte inovații. Ca de exemplu cadrul care înglobează motorul și care folosește structura acestuia ca și strauctura de rezistență a motocicletei, amortizorul spate montat în lateral, sau radiatoarele montate sub motor. Un progres tehnologic într-adevăr, dar cum se comportă acest bolid pe terenul pentru care a fost creat. Mai exact, pe pistă…

Urmăriți filmulețul înregistrat pe circuitul italian de la Misano, în care puteți admira Vyrus-ul 986 M2 în toată splendoarea sa; acordați o atenție deosebită felului în care lucrează suspensia față și sistemul inovator de direcție.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/08/09/mcn-takes-us-for-a-ride-on-vyrus-986-m2-moto2-race-bike/

Adaugati comentariu