VIDEO: Liniuță America vs. Europa

Americanii de la Hennessey au considerat de cuvință să înzestreze un Cadillac CTS-V Wagon cu 650 CP și, pentru a îi demonstra superioritatea, să îl înscrie la o liniuță cu un Porsche 911 Turbo. Cine a avut câștig de cauză?

La prima vedere aceasta infruntare nu poate avea decat un singur castigator, in persoana americanului de 650 CP cunoscut pentru preferintele sale pentru sporturile de sfert de mila. Porsche 911 Turbo are de partea sa greutatea mai mica si transmisia integrala, dar diferenta in materie de cai putere este un pic cam mare (480 CP vs. 650 CP).

Sprintul pana la 100 km/h a fost foarte echilibrat, amandoi bolizii atingand aceasta viteza in 3.5 secunde, pentru ca americanul sa isi foloseasca plusul de putere pe ultima bucata a cursei, reusind sa depaseasca la final cu 0,1 secunde pe Porsche. Diferenta este una destul de mica, chiar foarte mica daca ne gandim ca intre cele doua modele stau 170 CP.

Ramane de vazut daca cei de la Hennessey vor fi dispusi sa reediteze aceasta cursa si intr-un habitat care sa il favorizeze pe 911 Turbo, adica pe un circuit. Ce au reusit in schimb sa demonstreze americanii este ca inca se pricep sa construiasca cele mai bune masini pentru liniute, o cerinta importanta pe piata lor, mai putin pe cea europeana. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top