Video: Liniuță cu surprize – Nissan GT-R vs. Cadillac Escalade

Americanii de la Hennessey nu se dezmint și aliniază la start două mașini care, la prima vedere, nu au nimic in comun. Cine va trece primul linia de sosire?

Tunerul american Hennessey si-a facut un renume din modificarea extensiva a automobilelor americane pur-sange. In cazul de fata, atelierul de tuning a pus mana pe un Cadillac Escalade, un clasic in viata, foarte popular in SUA acum 8-9 ani cand barilul de petrol gravita in jurul valorii de 1$. 

Exemplarul din film nu mai are foarte multe in comun cu modelului clasic, sub capota fiind montate doua turbine de mare putere. Prin urmare vorbim despre o putere totala ce depaseste 1000 CP, asta din declaratiile inginerilor Hennessey. In functie de setarile celor doua turbine motorul poate produce chiar mai multi CP, dar cu riscuri proportionale. Ca o precizare, fara modificari, propulsorul V8 de 6.2 l de sub capota lui Escalade produce doar 409 CP. 

Rezultatul upgradeului genereaza un sprint de la 0-100 km in doar 3.3 secunde, o valoare ce poate fi comparata fara probleme cu cea a lui Nissan GT-R model 2010, de 3.4 secunde. De-a dreptul spectaculos este faptul ca acest Escalade cantareste numai putin de 2.580 kg la gol, in timp ce GT-R are doar 1.740 kg. Lupta va fi stransa… cine va castiga?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top