VIDEO: Lotus Exige S, oficial în România

Forza Rossa, reprezentant oficial Lotus, a lansat oficial în România automobilul Lotus Exige S, cel mai recent model produs la Hethel, în Marea Britanie, de către Lotus Cars.

Evenimentul a avut loc la showroom-ul Lotus de lângă Aeroportul Otopeni, în prezența Lord Green of Hurstpierpoint, Ministrul britanic pentru Comerț și Investiții, a Excelenţei Sale Martin Harris, Ambasadorul britanic la București și a domnului Ion Bazac, președintele Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars în România.

Numeroși jurnaliști au apreciat momentul în care Lord Green a dezvelit maşina sportivă britanică, recunoscută ca un simbol al performanței și agilității, atribute specifice Lotus.

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1.167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus. Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanță maximă precum și o linie autentică.

Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management) include un sistem de plecare de pe loc programată și un reglaj optimizat al suspensiilor. Acestea transformă modelul într-un bolid de curse perfect adaptat unui drum spectaculos de munte sau unui circuit de viteză.

Date tehnice:
Motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, 3,5 litri, 350 CP; cutie de viteze manuală, 6 trepte, cu rapoarte scurte; greutate: 1,176 kg; raport Greutate/Putere: 3,3; performanțe: 0 la100km/h: 4,0 sec; viteză maximă: 274 km/h.

Adaugati comentariu