VIDEO: Lumea văzută prin ochii unui pilot F1

Oricât ne-am dori noi să nu fie chiar așa, aproape toți cei care vor citi acest articol, dacă nu chiar toți, nu vor avea niciodată ocazia să se așeze la volanul unui automobil de Formula 1.

Și chiar dacă prin diverse împrejurări, unii dintre voi vor avea vreodată această ocazie deosebită, tot nu vor putea experimenta senzațiile deosebite pe care ți le oferă acest bolid, la vitezele ce sunt atinse în timpul Marilor Premii de Formula 1.

Odată clarificată această chestiune, e bine de zis că cel mai aproape de senzațiile pe care le experimentează un pilot F1 vă veți afla dacă urmăriți filmulețul următor. Lucas di Grassi, fost component al echipei Virgin Racing și actual pilot de teste oficial Pirelli, a montat o cameră pe casca sa de protecție, la nivelul ochilor. Apoi a parcurs un tur rapid al circuitului Catalunya din Barcelona (Spania), pentru a vă împărtăși senzația și dumneavoastră.

Potrivit lui Di Grassi, pilotarea unui bolid de Formula 1 cu o cameră aplicată pe viziera căștii a fost o chestiune destul de delicată. „A trebuit să pilotez cu un singur ochi deschis, deoarece camera optura câmpul vizual al celuilalt. A fost destul de dificil”, a concluzionat acesta. Urmăriți filmulețul care urmează pentru a lua contact cu senzațiile experimentate de unii dintre cei mai invidiați sportivi ai planetei.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/10/19/see-what-an-f1-driver-really-sees-while-racing/

Adaugati comentariu