VIDEO: Megane Renault Sport Trophy – record pe Nurburgring

Francezii își reafirmă poziția de lideri în categoria hot-hatch printr-un nou tur record pe Nurburgring. Ediția limitată Megane R.S. Trophy a depășit vechiul record, deținut tot de un Renault, cu 9 secunde.

Divizia Renault Sport nu pierde deloc timpul, la nici doua saptamani de la lansarea editiei limitate Megane R.S. Trophy, francezii au stabilit un nou record pe Nurburging in categoria automobilelor cu tractiune fata. Detinatorul recordului anterior de 8 minute si 17 secunde se afla tot in vitrina producatorului francez in dreptul modelului R 26R, la fel o editie limitata a generatiei precedente Megane R.S.

Citeste testul cu Renault Megane R.S.

Timp de trei ani acest record nu a fost depasit, desi multi producatori au incercat, timpul lui R 26R fiind mai bun chiar si decat cel obtinut de automobile sport cu tractiune spate. Versiunea limitata Trophy aduce fata de modelul standard o crestere a puterii de la 250 la 265 CP fara alte modificari la suspensii sau frane. Anvelopele folosite pe parcursul testelor de circuit nu au fost insa cele standard, din declaratiile oficialilor Renault. Probabil ca vorbim despre anvelope de circuit cu o compozitie moale, ce nu pot fi folosite pe strada.

Timpul de 8 minute si 8 secunde se afla la egalitate cu modele incadrate in categoria supercar cu puteri de pana la 500 CP, un rezultat de-a dreptul spectaculos care demonstreaza ca potentialul tractiunii fata este mult mai mare decat ar crede unii.

Adaugati comentariu