Germanii de pe canalul de youtube Autogefuhl au primit un exemplar EQS. Împreună cu el, au primit și un reprezentant al echipei de dezvoltare. Iată ce au descoperit la volanul viitoarei nave amiral 100% electrice, în acest video Mercedes-Benz EQS.

Premiera mondială a modelului de lux va fi peste trei zile, dar nemții de la Autogefuhl au pus mâna pe el mai repede. Așa că au profitat și au tras un film cu el. Am profitat și noi și l-am preluat. Deci, cum arată viitorul prin prisma șoferului? Aflăm din acest video cu Mercedes-Benz EQS!

➡ Apasă aici ca să afli totul despre bordul lui EQS! 💡

Până când youtuberii să-l disece pe toate fețele și să-l pună la ”liniuțe” cu Tesla Model S și Porsche Taycan, poți afla lucruri interesante și din acest clip. Ca de exemplu, că accelerarea la podea îi lipește de cei doi ocupanți de scaune, pentru că motorul se joacă cu cele 2500 kg ale exemplarului de test (cu pasageri și echipament incluși).

Video Mercedes-Benz EQS: versiunea de test

Apropo, exemplarul avea 520 CP, 828 Nm, două motoare (4×4) și bateria mare, de 108 kWh. Accelereația 0-100 km/h durează 4,3 secunde. Ca și la modelele mai ieftine, EQS decelerează automat la apropierea de intersecții, sau când mașina din față frânează, încărcând bateria. Nivelul de regenerare a curentului este reglabil de la padelele din spatele volanului.

Video Mercedes-Benz EQS autoexpert.ro

Head-up display-ul cu realitate augmentată este cunoscut de la Mercedes-Benz S-Klasse, și este ”celebru” pentru că proiectează săgețile direct pe șoseaua pe care trebuie să virezi. Ambianța creată de diferitele fundaluri sonore este mai subtilă, mai redusă ca volum decât la Taycan sau e-tron.

Proiectarea mașinii a pornit de la zero, deci EQS nu este bazat pe Clasa S. Drept urmare, nu trebuie să fie confundat cu un S-Klasse cu baterii. Platforma lui EQS este scalabilă, poate fi dotată cu baterii de diferite capacități