VIDEO: Mercedes-Benz stabilește un nou record mondial

Un pilot profesionist a stabilit un nou record mondial în ceea ce privește lungimea unui derapaj controlat, în cadrul manifestărilor Mercedes-Benz World.

Pilotul de teste Mercedes-Benz, Mauro Calo a depășit vechiul record mondial cu aproape 400 de metri, ajungând la o lungime totală de 2.308 metri de derapaj controlat.
Modelul folosit pentru doborârea recordului a fost un C63 AMG, care a efectuat opt ture și jumătate ale perimetrului în care s-a desfășurat evenimentul Mercedes-benz World, până ca anvelopele din spate să i se deterioreze.

Conform spuselor lui Mauro Calo, mașina s-a comportat exemplar, fiind foarte bine echilibrată, și nu au fost necesare decât intervenții foarte discrete asupra direcției și asupra accelerației. „Anvelopele din spate au început să se deterioreze încă din cea de-a șaptea tură, dar nu am vrut să cedez și am forțat, deoarece știam că sunt capabil să dobor vechiul record, iar când acest lucru s-a întâmplat, am fost foarte mulțumit”, a adăugat Calo.

Calo, care în trecut a participat și la testele auto ale publicației Autocar, a declarat că următoarea provocare pentru el ar fi să doboare  și recordul de viteză pentru condus cu ochii acoperiți. „Nu știu exact care ar fi pragul pe care ar trebui să-l depășesc în acel caz, dar sunt convins că sunt în stare să fac și asta”, a spus Calo.

Anvelopele care au ajutat la stabilirea unui nou record mondial pentru un derapaj controlat, vor fi expuse la loc de cinste în cadrul evenimentului Mercedes-Benz World, care se desfășoară la Brooklands, Marea Britanie.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/257785/

Adaugati comentariu