VIDEO: Merci beaucoup Sebastien Loeb

Sebastien Loeb, cel mai de succes pilot de raliuri din istorie, și-a anunțat o retragere parțială din competiția care l-a făcut celebru, și pentru care a asigurat un spectacol total în ultimii ani.

Născut la 26 februarie 1974, Sebastien Loeb, fost gimnast, a avut întotdeuna o afinitate pentru automobilismul sportiv, iar în 1995 a pășit în lumea raliurilor. Și-a făcut debutul în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) în 1999 în Raliul Cataluniei, într-un echipaj din care mai făcea parte Daniel Elena, alături de care concurează și astăzi. În 2001 a câștigat Junior World Rally Championship, iar în 2002 a semnat cu echipa de uzină Citroen. Tot în 2002 a înregistrat și prima victorie într-o etapă de WRC, în Raliul Germaniei.

Echipajul Loeb/Elena a încheiat sezonul 2002 pe poziția a zecea a clasamentului general, iar în 2003 s-a încununat vice-campion mondial. Din 2004 a început hegemonia francezului, cu opt titluri de campion mondial înșirate consecutiv până în 2011. Loeb este lider autoritar și al sezonului 2012, fiind foarte probabil noul (vechi) campion mondial.

Din păcate, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, Sebastien Loeb și-a anunțat o retragere parțială din WRC, el urmând să participe la un număr limitat de etape în sezonul 2013… zvonurile îl dau ca viitor pilot în WTCC (campionatul mondial de turisme) odată cu anunțul efectual de Citroen cum că se urmărește o participare în această competiție.

Pentru tot ce a însemnat Sebastien Loeb în WRC și pentru cariera sa spectaculoasă de până acum, AutoExpert îi aduce un tribut. Urmăriți filmulețul următor pentru a trece în revistă momente cheie ale carierei lui Seb, petrecute la volanul unor automobile de excepție cum au fost Citroen Saxo, Citroen Xsara WRC, Citroen C4 WRC, Citroen DS3 WRC.

Adaugati comentariu