VIDEO: Mostră de pilotaj cu Paul Andronic

Paul Andronic este Campionul Național al grupei H din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop. Chiar dacă manșele acestui tip de întrecere durează doar 2-3 minute, acțiunea implică un nivel maxim de concentrare și de adrenalină.

Cursele de viteză pe traseu montan (Hill Climbing, cum sunt cunoscute în Europa) sunt printre cele mai spectaculoase din lumea automobilismului sportiv. Și asta datorită faptului că traseul are o lungime de doar câțiva kilometri (3-5 km, în România) și este foarte tehnic. Astfel, nivelul de concentrare al pilotului trebuie să fie la cele mai ridicate cote, pentru că orice greșeală, oricât de mică, poate conduce la un rezultat prost, sau mai rău, la evenimente nefericite.

Traseele înguste, virajele înșelătoare și succesiunea lor, solicită atenția pilotului, iar sincronizarea sa este esențială. Când secundele sunt deja lungi, iar totul se judecă în miimi de secundă, pilotul devine esențial. Mai ales când are de strunit chiar și 600-700 CP, cum este cazul bolidului pilotat de Paul Andronic. Paul este multiplu campion național, fiind un veteran al compatițiilor de acest gen.

Filmulețul următor este realizat în luna iulie a anului 2011, într-una din manșele Trofeului Sinaia, singurul circuit stradal de viteză în coastă, din România. Este interesant de urmărit comportamentul pilotului și promptitudinea reacțiilor sale la viteze amețitoare, uneori. Automobilul de concurs este la origine un Mitsubishi Lancer Evo IX, care în urma modificărilor complexe la care a fost supus de echipa Autotehnica, coordonată chiar de Paul Andronic, a ajuns cea mai spectaculoasă mașină din România, cu performanțe uluitoare. Mai multe despre Mitsubishi-ul Autotehnica puteți citi în acest articol.

Adaugati comentariu