VIDEO: Nebunia Aston Martin N420 pe circuit

De parcă nu ar fi o marcă destul de exclusivistă, Aston Martin lansează ocazional ediții speciale pentru modelele sale. N420 este un exemplu în acest sens, de care se bucură, după cum îi spune și numele, doar 420 de norocoși. Pentru a pătrunde în acest cerc ultra-exclusivist, vă oferim un film pe care vă recomandăm să-l urmăriți cu volumul dat la maxim!

V8 Vantage N420 aduce o npuă dimensiune a sportivității în gama V8 Vantage. Modelul își are rădăcinile în participarea celor de la Aston Martin la cursa de anduranță de 24 de ore de la Nurburgring, de unde și numele ediției. În 2006, Aston Martin s-a înscris în competiția amintită, cu un exemplar V8 Vantage omologat de stradă, care avea modificări minime. 

În condițiile în care a concurat cu vehicule pregătite special pentru întrecerea respectivă și “Rose”, exemplarul în cauză, a fost pilotat de angajați ai companiei, printre care și CEO-ul Ulrich Bez, clasarea în final pe cea de-a patra poziție a clasei sale și pe locul 24 la general, din peste 200 de participanți, a fost mai mult decât un succes!

N420 este o ediție specială care vine în continuarea ediției V8 Vantage N400, lansate în 2007 și este animată de propulsorul de 4,7 litri și 420 CP, fiind disponibilă atât în versiunea Coupe, cât și Roadster. Transmisia standard este manuală cu șase trepte, dar opțional se poate alege o transmisie automată Sportshift.

La interior, N420 oferă un pachet de iridiu, piele de cea mai bună calitate, volan îmbrăcat în Alcantara, plăcuțe care marchează ediția aniversară, scune sport din fibră de carbon, cusături “Race Track” pentru tapițerie, Bluetooth, cruise control și Park Distance Control, în standard.

Tot ca dotare standard, V8 Vantage N420 este echipat cu pachetul Sports Pack, care implică o suspensie revizuită pentru îmbunătățirea comportamentului dinamic, fără a atenta la capacitățile sale de bun companion la drum lung. Cireașa de pe tort este noul sistem de evacuare, pe care de altfel, vă invităm să-l ascultați. Ajustați volumul!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top