(Video) Sway este noua față a viitoarelor modele de clasă mică Nissan

Nissan Sway | AutoExpert.ro

Cu alte cuvinte, Nissan ne dă niște indicii despre felul în care va arăta viitorul Micra, modelul de clasă mică al producătorului japonez care, după un debut excelent, n-a reușit să mai convingă cu ultimele două generații.

Dacă îmi permiteți o părere personală, am fost chiar puțin indulgent mai sus, ultimele două generații ale lui Micra (și în special ultima) fiind niște reale eșecuri. Din cauza asta, probabil, se aud zvonuri cum că Nissan ar lua în calcul și schimbarea numelui pentru cel mai mic model din gamă.

Acum, dacă-l vor păstra sau nu pe cel al conceptului care prefigurează noua Micra – respectiv Sway – rămâne de văzut. Dacă-mi permiteți o altă părere personală, eu zic că ar trebui să se mai gândească. E un nume mult prea simplu, prea generic, și prea apropiat de altele precum Swift, Splash… Desigur că, oricât de infatuat aș fi, sunt conștient că nimeni de la Nissan nu o să ia în seamă ce spun eu aici, însă măcar eu să mă simt cu conștiința împăcată.

Nissan Sway | AutoExpert.ro

Nu e greu să înțelegi de ce oamenii de la Nissan își pun speranțe mari în acest nou model, întrucât clasa mică este unul dintre cele mai disputate segmente de piață din Europa, și nu numai. Se spune că Nissan va profita de alianța cu Renault și va folosi unele dintre subansamblele lui Clio și pe noul lor model. Asta ar fi o veste bună, pentru că modelul francez chiar merge bine și vine cu câteva motoare interesante, în cazul în care Nissan nu are o problemă să împartă unele propulsoare și cu ruda săracă a concernului, Dacia.

O altă veste bună este intenția Nissan de a alinia noul model la actuala linie de design a mărcii. Dacă formele cu care ne-a obișnuit până acum Nissan prind mai bine sau mai puțin bine de la o clasă la alta (vezi Pulsar, ca exemplu mai puțin fericit, și Qashqai ca exemplu de potrivire perfectă), din ceea ce vedem până acum, auspiciile sunt de bun augur. Sigur că Sway este doar un concept, însă putem să apreciem liniile agresive din față (cumva în genul noii Mazda2) și spatele plin de caracter.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top