VIDEO: Nou record mondial pentru o motocicletă cu cockpit deschis – peste 500 km

Trebuie să recunoaștem că suntem fani ai recordurilor de viteză. De orice fel! Există ceva aparte, care ne intrigă, la tot ceea ce se întâmplă pentru bunul mers al acestor inițiative.

Apreciem pregătirile, devotamentul, determinarea celor implicați, toate pentru a face vehiculul ce urmează să efectueze încercarea, să atingă limitele sale tehnice superioare. Toate aacestea capătă însă alte dimensiuni când se încearcă de exemplu, depășirea barierei de 500 km/h, la bordul unei motociclete.

Cel care și-a pus acest lucru în cap, și care de câțiva ani se chinuie să-l și realizeze este Bill Warner. De curând, el a reușit ce și-a propus în cadrul evenimentului Land Speed Race, organizat de Loring Timing Association, în perimetrul bazei militare Loring Air Force.

După cum am mai spus, Warner nu s-a aflat la prima tentativă. Anul trecut, a reușit să împingă motocicleta Hayabusa supraalimentată până la viteza de 448,36 km/h, dar nu a fost mulțumit. Anul acesta în schimb a reușit să depășească bariera celor 500 km/h, atingând o viteză maximă de 502,03 km/h.

Deși această viteză a mai fost atinsă și de alte motociclete în trecut, conform Loring Timing Association, este pentru prima dată când o  motocicletă cu cockpit (Hayabusa lui Bill Warner) deschis depășește această valoare.

În mod surprinzător, Warner a declarat că cele mai înfricoșătoare momente ale tentativei sale, nu au fost, cum s-ar aștepta mulți, cele în care s-a aflat în accelerare, ci porțiunea de decelerare, când a trăit cu teama că nu va avea suficient loc pentru această manevră. De asemenea, cursa a fost destul de solicitantă pentru sistemul de suspensie al motocicletei, Warner adăugând că și acest aspect l-a ținut în tensiune.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/07/20/watch-bill-warners-record-setting-311-mph-motorcycle-run/

Încercarea lui Bill Warner de anul trecut:

Adaugati comentariu