VIDEO: Noua transmisie manuală cu șapte trepte, de la Porsche

Suntem cu toții curioși și abia așteptăm să luăm contact cu noua transmisie manuală ce echipează versiunea 2012 a modelului Porsche 911. Fiind vorba de un agregat cu șapte trepte de viteză, ce a stârnit deja multe valuri, Porsche ne dezvăluie într-un scurt filmuleț oficial, modalitatea în care acesta funcționează.

După cum era de așteptat, inginerii Porsche au gândit rapoarte mai scurte pentru primele șase trepte, în vreme ce treapta a saptea este mai lungă, fiind pretabilă la deplasările lungi, în regim de croazieră. Este exact aceeași filosofie de funcționare implementată și pe transmisia cu dublu ambreiaj de la Porsche – PDK.

Practic, avem de-a face cu o cutie clasică în șase trepte, cărora li se adaugă una suplimentară pentru menținerea unui nivel decent pentru turațiile motorului, și automat, obținerea unor valori îmbunătățite pentru consumul de combustibil și pentru nivelul emisiilor poluante.

Reprezentanții Porsche au declarat că design-ul noii generații a modelului 911 permite obținerea unui nivel de performanțe dinamice nemaiîntâlnite până acum pentru acest vehicul, atingând în același timp, un nivel ridicat de economicitate și de eficiență.

Departamentul de marketing din cadrul companiei descrie noua transmisie ca fiind „puristică”, iar judecând după entuziasmul companiei vis-a-vis de transmisia PDK, înseamnă că noua cutie manuală este exact ceea ce trebuie. Pentru toți cei care nu circulă cu gândul la Le Mans, sau la altă competiție automobilistică și se pot lipsi de viteza ultrarapidă de schimbare a treptelor, la PDK, noua creație Porsche este perfectă. În special când îți dorești o mașină cu trei pedale, în loc de de două.

Sursa:
www.aotoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/09/05/2012-porsche-911-gets-shifty-with-7-speed-manual-gearbox/

Adaugati comentariu