VIDEO: Noul Auris a fost lansat în România

Toyota lansează în România noua generație Auris 2013, prin care producătorul și-a propus să redefinească standardul segmentului din care face parte. Designul exterior sportiv și îndrăzneț, dotările standard generoase, senzația de siguranță și plăcere oferită oricărui șofer în timpul călătoriei fac din noul Auris alegerea interesantă.

Acest model păstrează atributele actualului Auris, în plus fiind mai bine echipat, mai dinamic și mai economic decât actuala generatie. În România, noua generație Auris va fi disponibilă și în varianta hibridă, care va beneficia de același design dinamic precum varianta clasică, dar va putea fi recunoscut datorită elementelor decorative unice: sigla Toyota de culoare albastră prezentă pe grila superioara, sigla Hybrid Synergy Drive și jantele de aliaj 17”(disponibile pe nivelul de echipare Sol).

Toyota Auris are 5 uși, o lungime de 4,27 metri (cu 3 centimetri mai mult față de modelul actual), un ampatament nemodificat (2,6 metri) și o înălțime de 1,46 metri (cu 5,5 centimetri mai puțin decât actuala versiune), ceea ce îl face unul dintre cele mai compacte modele din clasa sa. Aspectul sportiv este dat de barele din față și spate, grila modificată și farurile înguste și mai ascuțite.

Noul Auris este proiectat să ofere o experienţă mai dinamică a condusului printr-o poziționare mai joasă a scaunelor, o suspensie eficientă și servodirecția electrică ce oferă un răspuns retroactiv şi o stabilitate crescută pe drum. În plus, noul design exterior oferă o performanță aerodinamică excelentă, contribuind la reducerea consumului de carburant și la costuri de exploatare extrem de mici.

Noua generație Auris vine în România cu 3 niveluri de echipare: Terra (varianta standard de echipare), Luna și Sol. Varianta standard de echipare are în dotare la interior, printre altele, aer condiționat Single cu reglare automată, scaun șofer&pasageri încălzite, scaun șofer cu suport lombar reglabil electric, Radio CD&MP3 cu 4 boxe, geamuri electrice față, iar la exterior beneficiază de oglinzi exterioare reglabile electric, lumini de drum permanente cu tehnologia LED, faruri cu funcție follow me home.

Toyota pune un accent deosebit pe siguranța pasagerilor și a pietonilor și de aceea, chiar în echiparea standard, noul model prevede 9 airbag-uri SRS. De asemenea, varianta Terra include sistemele de anti-blocare a roţilor la frânare (ABS) cu sistem de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD), de asistenţă la frânare (BA), de control al stabilităţii vehiculului (VSC), de control al tracţiunii (TRC), de asistenţă la pornirea în rampă (HAC) şi funcţie de semnalizare a frânării de urgenţă.

Față de echiparea standard, Luna beneficiază în plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces și control al funcțiilor on-board, cu ecran tactil 6.1” color, camera video marșarier, Bluetooth, volan îmbrăcat în piele, proiectoarea pentru ceață cu ornament cromat, inserții cromate grilă superioară, ornament cromat plăcuțe înmatriculare față și spate, geamuri electrice față și spate.

Varianta de echipare de top, Sol, vine în plus față de varianta Luna cu oglinzi exterioare pliabile electric, jante aliaj 16”, tapițerie mixtă piele și stofă, ornamente piele pe planșa de bord, sistem asistență la parcare (SIPA), sistem inteligent de acces și start, oglindă interioară electrocromatică și sistem cruise control. Auris Hibrid va fi comercializat în două niveluri de echipare: Luna și Sol.

În ceea ce privește motorizările, noul Auris se lansează cu 2 motorizari pe benzina, 2 motorizari diesel si 1 motorizare hibrid:

– 1,33 litri benzină Dual VVT-I/ 99 CP, disponibilă cu cutie manuală în 6 trepte, cu un consum de la 4,7 l/100 km;

– 1,6 litri benzină Valvematic cu cutie manuală în 6 trepte și automată în 6 trepte (Multidrive S)/ 132 CP, cu un consum de la 4,8 l/100 km;

– 1,4 litri diesel D-4D / 90 CP, disponibilă cu cutie manuală în 6 trepte și transmisie MultiMode, consum de la 3,7l/100 km;

– 2,0 litri diesel D-4D/124 CP cu tehnologia Stop&Start, cutie de viteze manuală în 6 trepte și un consum de la 3,8l/100 km.

Noua generație propune și varianta Auris Hibrid, capabilă să funcționeze atât independent, cât și în combinație cu motorul termic. Sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive (HSD) de 1.8l VVT-i pe benzină și motor electric generează o putere maximă de 136 CP, asigură o accelerare de la 0 la 100 km/h în 10,9 secunde și o viteză maximă de 180 km/h.

Și în privința emisiilor de CO2, noua generație Auris beneficiază de îmbunătățiri. Pentru motorul de 1,33 emisiile de CO2 în ciclu mixt sunt de 128 g/km, pentru motorul de 1,6, de 134 g/km,  pentru varianta 1,4 diesel, emisiile de CO2 sunt de 109 g/km,  iar pentru motorul 2,0l diesel, noul Auris are emisii de 112g/km. Lider in segment, Auris Hybrid are emisii de numai  87 g/km.

Adaugati comentariu