Advertisement

VIDEO: Noul BMW Seria 6 în versiune coupe

Dupa ce acum câteva luni BMW inaugura noua Seria 6 prin lansarea versiunii Cabrio, acum a venit rândul modelului coupe să se alăture familiei.

Prima impresie pe care o ai privind pozele noii generatii Seria 6 Coupe este ca bavarezii au incercat sa domoleasca un pic liniile predecesorului sau. La o privire mai atenta vei observa ca atitudinea noului coupe este una mai agresiva, gratie cresterii in latime (+39 mm), completata de o scadere in inaltime (-5 mm).

Structura de coupe 2+2 a fost pastrata, spatiul disponibil pasagerilor fiind sporit, odata cu cresterea cu 75 mm a ampatamentului. Pentru a sustine imaginea de grand tourer, noul Seria 6 coupe a fost inzestrat cu un portbagaj foarte generos de 460 l. 

Layout-ul interiorului a evoluat si el odata cu trecerea la a doua generatie, atmosfera din noul Seria 6 fiind unica in gama BMW. Pentru a sublinia senzatia de exclusivitate, designerii BMW a concepul un interior special, ale carui forme nu le vei gasi pe alte modele bavareze. O privire de ansamblu denota o combinatie fericita de eleganta si sportivitate, condimentata pe alocuri de materiale si imbinari de calitate. In materie de tehnologie noul Seria 6 va fi integra cele mai noi sistemele electronice de asistenta printre care se numara si iluminarea adaptiva cu LED-uri atat pe faza scurta si cat si pe faza lunga. 

Pentru inceput noul Seria 6 Coupe va fi disponibil cu doua motorizari, ambele pe benzina: 640i cu sase cilindri in linie si 320 CP si varful de gama 650i cu 8 cilindri in V si 407 CP. Ambele motorizari sunt cuplate standard cu noua transmisie automata cu opt trepte, in timp ce versiunea 640i beneficiaza in plus si de un sistem start&stop pentru reducerea emisiilor poluante. 

Cel mai puternic Seria 6 (650i) accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4.9 secunde iar viteza de top este limitata electronic la 250 km/h. Printre cele mai importante atuuri ale motorului de top se numara cuplul de 600 Nm disponibil de la 1.750 rpm si consumul mediu de doar 10.4 l in ciclu combinat. 

Exista zvonuri ca in viitorul apropiat BMW va oferi si un motor diesel pentru Seria 6, foarte probabil indicativul 40d de 3 l si 296 CP. Desigur se asteapta si un succesor pentru M6 ce va folosi un V10 supraalimentat cu o putere vehiculata de 550 CP. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top