VIDEO: Noul iPhone 5 va influența și lumea auto

Integrarea telefoanelor mobile în noile automobile a ajuns o modă, dar tinde să devină și o necesitate. După MINI, care a lansat trendul, a venit rândul celor de la Mercedes-Benz și Ford să ofere servicii multimedia dependente de telefoanele mobile de tip smart, așa cum este cazul noului iPhone 5, cel mai așteptat dispozitiv de acest gen al anului.

Noua Clasa A a debutat la Salonul Auto de la Geneva, dar încă de dinainte de apariția lui oficială, reprezentanții Mercedes-Benz au dezvăluit o parte din funcționalitatea sistemelor sale electronice. După cum era de așteptat, telefonul cel mai popular de pe piață, iPhone, are prioritate, așa că beneficiază de o suită de aplicații speciale precum și de un docking station situat în cotieră. Mai mult, odată cu apariția noului iPhone 5, gama de aplicații disponibile se va mări, acoperind și mai multe dintre nevoile automobiliștilor.

Printre funcțiile care pot fi accesate prin intermediul interfeței Command-iPhone de la Mercedes-Benz (intitulată Digital DriveStyle App) se numără ascultarea posturilor radio de pe Internet, o experiență social media extinsă, prin care utilizatorii pot posta pe Facebook direct prin intermediul interfeței Command, dar și accesul la funcția Siri.

După aproximativ aceleași coordonate funcționează și sistemul multimedia conceput de cei de la Ford, botezat SYNC. Odată conectate împreună, între Ford-ul dotat cu SYNC și iPhone se crează o legătură a cărui beneficiar va fi proprietarul celor două. El va putea accesa o serie de funcții ale automobilului prin intermediul iPhone-ului, va avea posibilitatea să-și calculeze rutele favorabile în timp real, sau să facă diverse rezervări, toate mulțumită aplicațiilor oferite de smart phone-ul american. Odată cu lansarea noului iPhone 5 este de așteptat ca gama de aplicații disponibile și pentru SYNC să crească considerabil.

SYNC este disponibil și pe noul Ford B-MAX, noul model al companiei ce se fabrică la Craiova. Astfel, viitorii utilizatori de B-MAX vor avea ocazia să-și conecteze smart phone-urile la automobil și să beneficieze de toate atuurile lui Ford SYNC.

Adaugati comentariu