VIDEO: Noul SLK este legătura dintre SL și SLS AMG

Cu elemente de design preluate de la frații mai mari, noua generație SLK vrea să construiască pe rețeta de succes inaugurată în 1996 de prima generație a roadsterului cu acoperiș retractabil metalic.

De obicei tind sa fiu sceptic atunci cand designerii aleg sa creeze un mixt de design, folosind diferite elemente optice preluate de la alte modele, dar in cazul noului SLK imbinarea este atat de reusita incat sunt dispus sa trec peste toate semnele de intrebare.

Proportiile roadsterului clasic au fost respectate intocmai, o capota lunga, un compartiment interior compact si o consola spate cat mai scurta. Suna atat de simplu si totusi multi reusesc sa o rateze. Nu e cazul designerilor Mercedes-Benz care tocmai au reusit sa creioneze cel mai reusit SLK din istorie (si asta din partea cuiva care a considerat ca vechea generatie era un reper in materie).
Citeste testul cu vechea generatie SLK 350

Respectand traditia “o premiera mondiala per generatie”, noul SLK inaugureaza sistemul Magic Sky Control, o optiune ce ii ofera posibilitatea soferului sa aleaga gradul de transparenta al plafonului: transparent pentru o cantitate cat mai mare de lumina naturala, sau inchis la culoare atunci cand soarele este prea puternic si doresti sa limitezi cantitatea de radiatii. 

Interiorul prezinta destul de multe indicii vis-a-vis de sursa de inspiratie, gurile de ventilatie spre exemplu fiind o versiune redusa la scara a celor prezente pe SLS AMG. Pe langa calitatea de fabricatie tipica producatorului german se remarca si purismul plansei de bord, ce foloseste un numar minim de butoane pentru a nu distrage atentia soferului si a pastra o imagine cat mai curata a ansamblului.

Pentru inceput roadsterul va beneficia de trei propulsoare pe benzina,  SLK 200 BlueEFFICIENCY (184 CP), SLK 250 BlueEFFICIENCY (204 CP) si varful de gama in configuratie V6 de 3.5 l – SLK 350 BlueEFFICIENCY (306 CP). Indicativul BlueEFFICIENCY sugereaza discret faptul ca noua generatie SLK a reusit sa reduca consumul de carburant cu pana la 25% fata de vechiul model. 

Spre exemplu versiunea de baza SLK 200 consuma doar 6.1 l/ 100 km daca vei alege transmisia automata cu sapte trepte (7G-TRONIC PLUS) din lista de dotari optionale (celelalte doua motorizari ofera aceasta transmisie in standard). Un alt element care contribuie la reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2 este sistemul start/stop, aflat in echiparea standard indiferent de motorizare. Pasionatii de ecologie vor putea opta la sfarsitul anului, in premiera in cazul lui SLK, pentru o versiune diesel 220 CDI bi-turbo de 204 CP.

Sasiul a suferit si el optimizari in materie de greutate si rigiditate, in timp ce, mai nou, aripile si capota au fost confectionate din aluminiu. In functie de preferintele clientilor se poate opta pentru trei tipuri de suspensie: o suspensie conventionala din otel, una sport cu amortizoare si arcuri mai rigide si una adaptiva cu amortizoare controlate electronic ce face parte din pachetul optional Dynamic Handling. 

Capitolul siguranta a fost si el tratat cu maxima atentie, noul SLK integrand cea mai noua versiune PRE-SAFE cu PRE-SAFE Brake care poate frana automat masina in cazul unui impact iminent cu automobilul din fata. 

Preturile pentru noul SLK (valabile pentru piata din Germania) incep de la 38.675 euro pentru versiunea SLK 200, 44.256 euro pentru SLK 250 si 52.300 pentru varful de gama SLK 350.Noua generatie SLK in actiune:

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top