VIDEO: Novitec stoarce 646 CP dintr-un Maserati GranTurismo

Pentru cei pasionați de brandul Maserati și nu numai pentru ei, Novitec vine cu o surpriză mare. Cam cât 646 de cai, de mare.

Dacă apreciai în mod deosebit modelul GranTurismo aveai de unde să alegi: în afară de modelul de bază, cu motorul său V8 de 4.2 litri și 400 CP, existau opțiunile GranTurismo S, cu un motor mai mare, de 4.7 litri și 434 CP, dar și MC Stradale, model destinat preponderent utilizării pe circuit și care dezvoltă nu mai puțin de 444 CP.

Dar întotdeauna vor exista unii pentru care nici cele mai puternice versiuni de serie nu vor fi de ajuns. Pentru acest gen de oameni există întotdeauna varianta unor tuneri extremi, iar în cazul de față, vorbim despre Novitec.

Celebra firmă de tuning este cunoscută de mult timp, mai ales pentru modelele ultra-performante de Alfa Romeo pe care le-a lansat de lungul anilor, iar divizia Novitec Rosso are în portofoliu exemplare de Ferrari, care au căpătat prin intervenția tunerului un plus de exclusivitate (asta dacă mai era nevoie…).

În 2009 Novitec a lansat divizia Novitec Tridente, care se ocupă în exclusivitate de modificarea modelelor Maserati. Vă prezentăm în cele ce urmează cel mai recent proiect al acestei divizii. Pornind de la un exemplar MC Stradale, Novitec Stradale a coborât mașina, a montat jante de 22 de inch echipate cu anvelope Pirelli P Zero.

Dar cea mai radicală modificare a avut loc sub capotă, unde motorul a primit un sistem de supraalimentare, un intercooler, iar electronica mașinii a fost modificată, soft-ul de management al motorului fiind rescris. Rezultatele s-au concretizat prin nu mai puțin de 646 CP și un cuplu motor maxim de 625 Nm.

Modificările de sub capotă sunt trădate de orificiul special pentru admisia aerului prevăzut în aceasta, iar ele se traduc printr-un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 3,9 secunde, în timp ce viteza maximă se situează undeva în jurul valorii de 306 km/h. Pentru un plus de exclusivitate, acestui pachet (care costă 23.900 de Euro) i se pot adăuga și o serie de elemente decorative pentru interior, care ridică și mai mult costul final al noului bolid conceput de Novitec. În cele ce urmează vă invităm să luați un prim contact video cu cei 646 CP.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/10/06/novitec-spools-out-maserati-granturismo-mc-stradale-to-646-hp-w/

Adaugati comentariu