VIDEO: Omagiu excepțional adus de Honda marelui Ayrton Senna

Omagiu excepțional adus de Honda marelui Ayrton Senna

Cum, necum, la mulți ani de la trecerea sa în legendă, carismaticul Ayrton Senna încă este prezent în mințile fanilor Formula 1. Cum, necum, Honda este un producător care își va raporta mereu cariera din „Marele Circ” și la capriciosul brazilian. În cel mai pur stil japonez, Honda îi aduce un tribut de mare excepție omului care a redefinit noțiunea de pilotaj.

Despre Ayrton Senna se pot spune multe, de cele mai multe ori bune, uneori chiar și chestiuni răutăcioase, dar cert este că personalitatea sa puternică a marcat definitiv lumea Formulei 1 și chiar și la mulți ani de când „motorul” i s-a oprit definitiv, Ayrton continuă să fie idol pentru fani. Și nu numai. Despre el s-au scris cărți, esee, s-au turnat filme, au existat o mulțime de metode prin care a fost omagiat. Honda a dus totul la un alt nivel…

„Țara Soarelui Răsare”, poporul loial, tenace, cunscut în special pentru aplecarea nativă către tehnologie și tehnică de ultimă oră. Pe asta au mizat și cei de la Honda când au decis să investească într-un proiect complex, extrem de dificil, dar care odată terminat s-a dovedit grandios. Apelându-se la cei mai buni specialiști s-a reușit reproducerea audio, cu mare precizie, a unui tur de pistă realizat de Ayrton Senna la Suzuka, în 1989.

Sute de incinte audio dispuse pe trasa monopostului pilotat de brazilian, o instalație luminoasă setată să deseneze exact cursul „bolidului”, plus o instalație laser care a completat fericit spectacolul, au dus la bun sfârșit opera specialiștilor care au reușit să izoleze cu mare precizie sunetul motorului din timpul unui tur complet de circuit și să-l redea cu mare finețe pe o sumedenie de canale. Toate acestea cu o precizie chirurgicală, iar rezultatul poate fi „citit” cel mai bine pe fețele norocoșilor aflați în acel moment în tribune.

Felicitări Honda! Drum bun în continuare, Ayrton!

Adaugati comentariu