VIDEO: Opel insistă pe scaunele noului model Astra

Dacă ai fost atent în utlimii câțiva ani, Opel a tot insistat pe certificarea oferită de o asociație a medicilor ortopezi din Germania (AGR) pentru scaunele modelelor lor. La noua generație Astra, lucrurile se complică și mai tare.

Dacă ai făcut un drum mai lung de 500 de kilometri într-o zi la volanul unei mașini cu niște scaune teribile pentru spatele tău (să zicem, spre exemplu, Dacia Duster de dinainte de facelift), atunci nu ți s-ar mai părea nimic caraghios în faptul că Opel dedică un întreg clip video importanței scaunelor.

Accentul este pus, desigur, pe scaunul șoferului, care la fel ca în orice altă mașină, are parte de cea mai mare atenție din partea designerilor, a inginerilor și a oamenilor responsabili cu ergonomia. Mai exact, locul șoferului va putea fi reglat electric pe 18 direcții, va avea funcție de masaj și un reglaj pe verticală de până la 65 de milimetri (cel mai mare din segment), deci până și cei mai scunzi șoferi vor putea obține o poziție corectă.

Scaunele noii Astra se află în dezvoltare de mai bine de cinci ani, deci e clar că ne putem aștepta la ceva special. În ceea ce privește materialele, scaunele folosesc spumă poliuretanică perforată mai ușoară, textile ce permit respirația și oțel ultra-rezistent pentru schelet. Astfel, cele două scaune din față au scăzut cu 10 kilograme, contribuind la reducerea masei totale a mașinii.

O atenție foarte mare a fost pusă și pe spațiul pentru picioare al pasagerilor din spate, iar soluția găsită a fost îngustarea spătarului scaunelor din față la maximum, atât cât să nu afecteze totuși confortul.

Potrivit oficialilor Opel, scaunul reprezintă una dintre cele mai importante componente ale unei mașini, fiind interfața principală cu șoferul alături de volan (direcție) și ansamblul propulsor. Din cauza asta noile scaune din Astra vor fi cele mai complexe oferite vreodată de Opel pe un model de serie, indiferent de segment.

O noutate absolută este sistemul de suport lombar (care va funcționa și în timpul funcției de masaj) care folosește niște pungi cu aer (traducerea din engleză ar fi „vezici”, dar parcă nu sună așa de bine în română…) ce pot fi umflate și dezumflate individual și progresiv.

Un alt avantaj scos în față de către Opel este posibilitatea de a testa felul în care scaunul se va comporta în întregul său ciclu de viață în doar o săptămână grație unor roboți care nu-i dau pace nici măcar o clipă, simulând nenumăratele frecări dintre hainele șoferului și materialul care îmbracă scaunul.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3nAfG1KFLM

Adaugati comentariu