VIDEO: Parcarea supraetajată modulară concepută în România!

Parcarea supraetajata modulara

Izbăvirea vine din Moldova: o firmă din Roman propune parcarea supraetajată modulară. Astfel, amenajarea de noi locuri de parcare devine mult mai simplă. În plus, parcarea poate dispărea rapid, fiind ușor de demontat.

Nu mai demult de luna trecută blamam Ministerul Apărării și Internelor pentru proiectul de lege care interzice parcarea mașinilor pe trotuare, fără însă a oferi vreo soluție alternativă. Numai că moldovenii, oameni întreprinzători prin definiție, vin cu soluția. Și nu sub forma unui proiect, ci chiar fizic: parcările supraetajate demontabile. Produsul, numit ParKit, este proiectat și executat de către divizia Building Systems a Proinvest Group, iar prima parcare a fost deja montată în Piața Centrală din Roman, județul Neamț.

Parcarea supraetajata modulara

Acest gen de construcție poate fi asamblat oriunde există loc suficient și poate ocupa mai mult sau mai puțin spațiu, în funcție de numărul de mașini găzduite. În plus, nici nu-i scump să beneficiezi de un loc de parcare ”la mansardă”: doar un leu în cursul zilei și…gratuit în cursul nopții!

Costul total al unei astfel de parcări cu 50 de locuri, este de 1,2 milioane de lei, însă construcția poate fi extinsă la cerere, oferind mai multe locuri de parcare. Ridicarea sa durează o lună. Deloc rău, și nu numai pentru piețe sau zone comerciale. Consiliile locale ar putea investi în ele pentru a le monta în spatele blocurilor, terminând cu bătaia pe locurile de parcare.

Surse: Digi24, NewsPașcani

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top