VIDEO: Pe muchie de cuțit; distanța dintre viață și moarte

În cele ce urmează vă vom oferi o galerie de imagini și un filmuleț în care vom prezenta urmările accidentului pe care Jeremy Foley (secondat de copilotul Yuri Kouznetov) l-a avut în celebra cursă de la Pikes Peak, SUA.

Accidentul s-a produs în ediția de anul acesta a celebrei curse de la Pikes Peak. În imagini veți putea observa urmările unui zbor de aproximativ 40 de metri și a 14 rostogoliri pe o pantă de 45 de grade, cu oprire pe o colonie mai puțin generoasă de stânci. Automobilul Mitsubishi Lancer Evo VIII, pilotat de Jeremy Foley, a fost prevăzut cu un roll bar construit de cei de la Evolution Dynamics, despre care proprietarul companiei, Kevin Dubois susține că a fost construit folosind tehnologii preluate de la NASA.

După cum probabil unii dintre voi știți, cursa nu a decurs conform planului pentru pilotul Jeremy Foley, care a pierdut controlul automobilului de concurs și a plonjat în gol în jurul milei 16 a celebrului traseu Pikes Peak. Intervenția rapidă a medicilor, care i-au transportat pe Foley și pe Kpuznetov la spital cu elicopterul, dar mai ales măsurile deosebite de siguranță ce au fost luate pentru acest eveniment (pregătirea corespunzătoare a automobilului) au făcut ca cei doi să scape cu rani minore.

După cum veți putea observa în galeria de imagini, nici o bucată din caroseria automobilului Mitsubishi Lancer Evo VIII nu a scăpat întreagă. Nici măcar scaunul din dreapta nu a putut să rămână fixat de placa de metal sudată pe podeaua mașinii și a fost smuls, efectiv, dar roll bar-ul (structura suplimentară de rezistență ce protejează habitaclul) și-a făcut treaba, reprezentând la propriu diferența dintre viață și moarte. În mod surprinzător, motorul și transmisia automobilului n-au fost avariate, rămânând intacte în urma accidentului. Urmăriți în filmulețul următor spectaculoasa ieșire în decor a lui Foley.

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2012/08/15/dissecting-the-safety-cage-that-saved-jeremy-foleys-life-at-pik/

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top