VIDEO: Porsche Taycan intră în cartea recordurilor pentru cel mai lung derapaj controlat

Modelul Porsche Taycan a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung derapaj controlat efectuat de un automobil electric.

Porsche Taycan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cel mai lung derapaj controlat (drift) reușit de un automobil electric. Taycan a reușit să derapeze controlat pe distanța de 42 kilometri.

Recordul a fost stabilit în mediu controlat pe circuitul rotund din cadrul Porsche Experience Center de la Hockenheim, Germania.

La volanul modelului electric s-a aflat instructorul Dennis Rettera, el fiind autorul recordului Guinness. Modelul Taycan a parcurs în derapaj controlat peste 210 tururi în zona rotundă cu diametru de 200 metri din cadrul Centrului Porsche de la Hockenheim.

Distanța totală parcurs a fost de 42.171 kilometri, stabilirea recordului durând 55 minute. Pentru stabilirea recordului a fost folosit un exemplar Porsche Taycan de pre-serie cu roți motrice spate (versiune ce poate fi comandată pe piața din China).

”Menținerea unui derapaj controlat este foarte ușoară cu modelul Taycan atunci când sistemele de control ale stabilității sunt dezafectate”, a spus instructorul Dennis Rettera.

Recordul a fost stabilit sub supravegherea lui Joanne Brent de la Guinness World Records.

Via Porsche

Adaugati comentariu