VIDEO: Prima înfățișare – Opel Zafira Tourer

Modelul Opel Zafira Tourer va fi prezentat în premieră mondială în cadrul celui de-al 64-lea Salon auto internaţional de la Frankfurt, din 15 -25 septembrie 2011. Din primele informații noul Zafira a evoluat atât la nivel de imagine cât și din punct de vedere practic.

Flexibilitatea premium este cartea de vizită a noului model Zafira Tourer. Proiectanţii Opel au îmbunătăţit în mod substanţial conceptul inteligent al sistemului de scaune Flex7. În timp ce întreg rândul al treilea de scaune poate fi rabatat la acelaşi nivel cu podeaua portbagajului, designul rândului al doilea este complet nou: nu mai există o banchetă, ci trei scaune separate, individuale, care pot fi rabatate la acelaşi nivel cu podeaua şi deplasate independent unul faţă de celelalte. Fiecare poate fi glisat în plan longitudinal pe o distanţă de 210 mm.

În plus, pasagerii din rândul al doilea de scaune beneficiază de sistemul unic, opţional, de scaune tip fotoliu, care asigură un spaţiu generos şi confort ca de limuzină. Datorită unui mecanism ingenios de rabatare, spătarul scaunului din mijlocul rândului al doilea poate fi rabatat şi rotit, pentru a oferi pasagerilor de pe locurile laterale cotiere confortabile. Deplasarea în plan longitudinal a scaunelor laterale este extinsă în acest caz la 280 mm – cu 70 de mm mai mult decât pentru versiunea cu dotări standard şi cu 80 de mm mai mult decât pentru modelul Zafira actual. În plus, scaunele laterale pot glisa cu 50 de mm spre centrul habitaclului, o adevărate noutate pentru acest segment.

Datorită spaţiului generos al habitaclului şi sistemului său flexibil de scaune, modelul Zafira Tourer oferă un volum de încărcare de 710 litri, în cazul configuraţiei cu cinci locuri (mai mult cu 65 de litri faţă de modelul Zafira actual) şi de până la 1.860 de litri (cu 40 de litri în plus), cu scaunele din spate rabatate.

O multitudine de sisteme inovatoare de asistare a şoferului sporesc confortul conducerii şi siguranţa generală a noului model Zafira Tourer.

·   O caracteristică nouă în gama autovehiculelor Opel, tempomatul adaptiv pe bază de sistem radar, cu frânare pentru atenuarea coliziunilor monitorizează permanent distanţa faţă de autovehiculele care se deplasează în faţă. În cazul în care nu este respectată distanţa de siguranţă setată, sistemul reduce automat viteza autovehiculului sau, în cazuri extreme, activează frânarea de urgenţă pentru a preveni o coliziune.

Sistemul camerei de luat vederi Opel Eye, din partea frontală, al celei de-a doua generaţii este de asemenea o premieră pentru modelul Zafira Tourer şi este disponibil pentru anumite pieţe europene. Fiind dotat cu sistemul familiar de avertizare în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare, funcţia acestuia de recunoaştere a semnelor rutiere a fost îmbunătăţită şi mult extinsă. Sistemul camerei este compatibil, de asemenea, cu funcţii noi, cum ar fi:

·  O  funcţie de indicare a distanţei de urmărire, care informează în mod vizual conducătorul referitor la distanţa faţă de autovehiculul din faţă.

·  O funcţie de avertizare de coliziune, care avertizează conducătorul prin semnale optice şi acustice referitor la iminenţa unei coliziuni cu autovehiculul din faţă.

·  Un sistem inteligent de reglare a iluminării care adaugă o funcţie nouă sistemului avansat de faruri adaptive Bi-Xenon: reglează luminile de întâlnire ale farurilor în funcţie de distanţa până la autovehiculul din faţă şi le adaptează permanent, pentru a asigura o iluminare optimă a drumului, fără a orbi ceilalţi participanţi la trafic.

Alte sisteme inovatoare de asistare a conducătorului sunt prezentate, de asemenea, în premieră pe modelului Zafira Tourer:

· Sistemul de avertizare referitoare la unghiul mort lateral avertizează conducătorul privind iminenţa unei coliziuni la schimbarea benzii de deplasare.

· Pentru a facilita manevrele de parcare, sistemul avansat de asistare a parcării  ajută şoferul să găsească un spaţiu adecvat pentru parcare şi îl ghidează în timpul parcării; iar camera pentru vedere în spate face ca manevrele dificile de parcare în spaţii înguste să devină o joacă de copil.

Motoarele diesel şi pe benzină de înaltă eficienţă disponibile la lansare

La lansarea din toamnă, modelul Opel Zafira Tourer va fi disponibil cu trei versiuni ale motorului turbo diesel 2.0 CDTI common-rail, familiar datorită modelelor Astra şi Insignia. Puterea dezvoltată este de 81 kW/110 cp şi 96 kW/130 cp, în timp ce motorul cel mai puternic oferit a fost reproiectat pentru a dezvolta 121 kW/165 cp. Gama de motoare pe benzină cuprinde două unităţi cu dimensiuni reduse, eficiente din punct de vedere al consumului de carburant 1.4 ECOTEC cu supraalimentare, ce dezvoltă o putere de 88 kW/120 cp şi 103 kW/140 cp. Sunt disponibile sisteme de transmisie manuală şi automată, cu şase trepte de viteză.

Noua tehnologie Start/Stop a Opel asigură o scădere şi mai mare a consumului de carburant, în special în traficul urban cu multe opriri şi porniri, este oferită atât pentru sistemul de propulsie turbo 1.4 pe benzină, cât şi pentru cel 2.0 CDTI. Motoare de 1,8 litri, de 85 kW/115 cp şi 103 kW/140 cp, vor fi disponibile cu tracţiune manuală.

La scurt timp după debut, oferta modelului Zafira Tourer se va extinde cu un model ecoFLEX super eficient din punct de vedere al consumului de carburant, precum şi cu variante ce funcţionează cu gaz natural comprimat şi gaz petrolier lichefiat. După câteva luni vor fi introduse, de asemenea, sisteme de propulsie de înaltă performanţă, ce includ motoare pe benzină dintr-o generaţie complet nouă.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top