Video spectaculos: Ford EcoBoost şi Simone Tempestini în Gymkhana de Craiova

EcoBoost 400.000 - Simone Tempestini (AEx)

Ford a fabricat motorul cu numărul 400.000 la fabrica sa din Craiova, România, de la lansarea producției în mai 2012. Pentru a marca cum se cuvine momentul s-a apelat la Simone Tempestini, liderul la zi în Campionatul Naţional de Raliuri, unde concurează la bordul unui Ford Fiesta R5.

Motorul cu numărul 400.000 este un motor EcoBoost de 1 litru cu 125 CP care a fost livrat la fabrica Ford de la Saarlouis (Germania) pentru a echipa un model Focus Titanium Deep Impact Blue, în 5 uși.

Ford a început producția de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford fabrică la Craiova aproximativ 700 de motoare pe zi. Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan și Thailanda.

????????????????????????????????????

“Suntem foarte mândri de această realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilității sistemului global Ford de producție a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2”, a declarat John Oldham, șeful Secției de Producție Motoare de la Ford Craiova.

https://www.youtube.com/watch?t=74&v=4ZQSBt8-rgI

În prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are aproximativ 800 de angajați, care lucrează în 2 și 3 ture pentru a satisface cererea de pe piață pentru motoarele Ford EcoBoost. Pentru a marca producția a 400.000 de motoare, echipa Ford Craiova și pilotul Simone Tempestini care reprezintă România in Campionatul Mondial de Raliuri, au creat un film special, inspirat de faimoasele serii „Gymkhana” ale lui Ken Block.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top