VIDEO: SSC Tuatara este cea mai rapidă mașină de serie din lume: 508.73 km/oră

Hypercarul american SSC Tuatara a stabilit un nou record de viteză pentru o mașină de serie: 508.73 km/oră.

Tuatara este un hypercar cu o producție de serie limitată la 100 de unități. Modelul a fost dezvoltat de compania americană SSC North America, cunoscută în trecut sub numele de Shelby SuperCars. Tuatara este urmașul de drept al modelului SSC Ultimate Aero.

Modelul Ultimate Aero a stabilit recordul pentru cea mai rapidă mașină de serie în 2007 cu o viteză de 412.22 km/oră. Recordul avea să fie ulterior doborât de Bugatti și Koenigsegg.

Pentru omologarea unui record de viteze, supercarul trebuie să parcurgă de două ori traseul de test, în ambele direcții și apoi se calculează media vitezei înregistrate.

Recordul era deținut până acum de modelu Koenigsegg Agera RS cu 447.19 km/oră (stabilit în 2017). Bugatti Chiron Super Sport a stabilit o viteză de 490.48 km/oră în 2019, dar a parcurs traseul de test într-o singură direcție.

Americanii de SSC au ales să stabilească recordul în apropiere de Las Vegas pe State Route 160. La volanul modelului SSC Tuatara s-a aflat pilotul Oliver Webb. Hypercarul american folosește un motor V8 de 5.9 litri. Puterea dezvoltată este de 1.750 CP.

La prima trecere, modelul american a fost înregistrat cu o viteză maximă de 484.53 km/oră, iar la parcurgerea în sens invers, viteza maximă a fost de 532.93 km/oră. Media este de 508.73 km/oră.

Via SSC North America

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top