Video: Tesla Model S, topită de incendiu

Tesla Model S, topită de incendiu autoexpert.ro

După ce a ars mai bine de o oră, o Tesla Model S arată așa cum vezi în fotografii. Mașina fusese implicată într-un accident și ”trasă pe dreapta”. Apoi, după trei săptămâni, a fost topită de un incendiu declanșat din senin.

Când vine vorba de vehicule electrice, incendiile sunt un subiect tabu. Cel mai celebru exemplu este cel al lui Chevrolet Bolt. Mai multe exemplare ale sale s-au aprins din senin, iar compania a rechemat în service 141.000 de unități. Bine, în cazul de față nu se aplică regula. Această Tesla Model S a fost inițial implicată într-un accident. Apoi, a fost parcată într-un cimitir de mașini. După trei săptămâni, mașina a fost cuprinsă de flăcări din senin.

Tesla, topită și inundată

Deși mai bine de jumătate dintre departamentele de pompieri din SUA sunt dotate cu echipamente speciale destinate incendiilor EV-urilor, cea din povestea noastră nu avea așa ceva. Așa că s-a luptat o oră cu flăcările. Soluția a fost săparea unei gropi și scufundarea în apă a zonei inferioare a mașinii, unde se află pachetul de baterii. Doar așa a putut fi stins focul.

Marea problemă este temperatura mare cu care ard bateriile. Temperatura poate depăși 2800 grade Celsius, iar asta face imposibilă apropierea cu echipament obișnuit de pompieri. Ori, apropierea este crucială pentru a ajunge cu jetul de apă la baterii. Cât despre spumă, utilizarea ei ar putea provoca o explozie, deci este exclusă din start. În plus, pompierii se luptă și cu emisiile toxice, și cu probabilitatea de a fi electrocutat.

via Metro Fire of Sacramento

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top