Video: TOTUL despre Nissan Qashqai e-POWER

Video Nissan Qashqai e-POWER autoexpert.ro

Hibride ai mai văzut. Dar, ca ăsta, niciunul! Se conduce ca o electrică, are autonomie urbană 1500 km și nu trebuie s-o încarci la priză. Pe scurt, un miracol numit e-POWER.

Dacă-ți plac electricele pentru că trag liniar și rapid, atunci o să-l iubești pe Qashqai E-POWER! Pentru că, deși, tehnic, e un hibrid în serie, așa cum sunt și altele, particularitatea sa e că doar motorul electric antrenează roțile. Cel termic are doar rol de generator de curent. Păi cum, arzi benzina ca să încarci bateria?

Fix așa! E o alternativă excelentă pentru cei care vor să se bucure de binefacerile propulsiei electrice, dar le e frică de lipsa stațiilor de încărcare. Mie, trebuie să recunosc, mi-a plăcut cu adevărat! Și nu e vorba doar despre cum se conduce (adică, excelent), ci și despre impactul mic pe care îl are asupra mediului.

Citește pe autoexpertTest Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 4×4 💡

De exemplu, bateria este de 30-40 de ori mai mică decât a unei electrice cu putere asemănătoare. Deci nu se mai poluează nici la producerea bateriei, nici la sfârșitul vieții acesteia. Iar consumul urban, care vara, atinge 3,7 l/100 km, este sub al celui mai economic diesel de pe planetă. Sigur, iarna, crește spre 6 l/100 km la finalul rutei, dar și motoarele termice, și cele electrice consumă (clar) mai mult.

Ca să ai o imagine corectă, în caseta din clip i-am comparat performanțele cu ale versiunii mild-hybrid, de 1.3 l și 158 CP. Aici îți spun doar că portbagajul lui E-POWER e mai mic cu 25 l, iar între prețurile versiunilor de top, Tekna+, e o diferență de 4000 euro în favoarea mild hybridului.

De-aici încolo, te las să afli totul din testul video. De la tehnica de sub capotă, explicată clar, până la comparația cu prețurile modelelor concurente. De la spațiul interior, până la performanțe și consumuri. Vizionare plăcută!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top