Advertisement

Video: Un Mercury alimentat cu reziduri

Da, ați citit bine! Ne referim la un automobil Mercury, alimentat ingenios cu lemne sau alte reziduri. Să fie vorba de un progres tehnologic, sau de un pas înapoi, către originile vehiculelor cu propulsie independentă?

Creația prezentată în filmuleț îi aparține New York-ezului Chip Beam, proprietarul companiei Beaver Energy LLC. Vehiculul este pus în mișcare prin intermediul unui motor V8 Ford supraalimentat, de 4.6 litri. Combustibilul pentru unitatea termică este asigurat de un mecanism ingenios conceput de Beam.

Este vorba despre un mini-furnal, care funcționează la temperatura de 2.400 de grade și care poate fi alimentat cu lemne sau cu alte resturi organice. Acestea sunt descompuse în gaze, care ulterior alimentează motorul termic. Automobilul se conduce normal, iar comportamentul său dinamic este destul de apropiat de cel al unui vehicul normal.

Multitudinea transformărilor însă l-au lăsat fără portbagaj, iar oglinda interioară poate fi scoasă din uz, asta dacă nu vrei să privești tot timpul mini uzina pe care o ai montată în spate.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top