Video: un Volkswagen Passat pentru Formula Drift

Tanner Foust, un pilot cunoscut în Statele Unite pentru performanțele lui și pe la noi pentru faptul că prezintă ediția americană a emisiunii TopGear, tocmai și-a prezentat noua mașină pentru Formula Drift.

Și, surpriză, este un Volkswagen. Și nu orice fel de Volkswagen, ci chiar un Passat (e drept, din generația precedentă). Nu-i tocmai mașina care-ți vine în minte atunci când te gândești la drifturi, dar Volkswagen a recunoscut de curând că și-a greșit un pic strategia în S.U.A. în ultima vreme, iar asta ar putea fi una dintre măsurile de revenire.

Oficialii Volkswagen au declarat că, după succesul inițial de pe piața americană, s-au culcat pe o ureche și nu au fost pregătiți pentru riposta mărcilor japoneze și a celor locale. Cum S.U.A. este una dintre cele mai importante piețe la ora actuală – alături de China și de orient – Volkswagen nu are cum să refuze o felie din plăcinta asta.

formula drift - autoexpert.ro (5)

Înapoi la Passatul lui Tanner Foust, e limpede că mașina are la fel de multe lucruri în comun cu versiunea de serie ca și merele din supermarket cu ce mâncau strămoșii noștri acum 400 de ani. Urmând să concureze în cadrul Formula Drift, Passatul decorat cu logoul Rockstar este un model unicat cu motor V8 de 7,4 litri care produce 700 CP – respectiv 900 CP cu NOS. Este conectat la o cutie G-Force GSR cu patru trepte care trimite toată puterea către roțile din spate.

formula drift - autoexpert.ro (13)

Interiorul este aproape complet golit, având un scaun Recaro, un volan Sparco, un instrumentar digital Plex SDM-500 și o cușcă de protecție. Pentru că tot am început cu denumirile de producători destul de obscuri pentru cei care nu au trebă cu lumea drifturilor sau a curselor, hai să coninuăm: jantele cu cinci spițe sunt făcute de KMC, anvelopele sunt Nitto NT05 iar eleronul APR Performance.

Deci, da, așa cum spuneam, este un Volkwagen Passat absolut obișnuit, la fel ca toate celelalte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top