VIDEO: Urcare de concurs la Pikes Peak

Vă prezentăm un tur al unuia dintre cele mai celebre trasee montane din lume, unde, an de an, are loc cea mai mediatizată cursă de viteză pe traseu montan (hill climbing), Pikes Peak.

Devenită cunoscută chiar și pentru români, după participările încununate de succes ale prototipului Dacia Duster, cursa de la Pikes Peas (Colorado, SUA) este o legendă în lumea sporturilor cu motor. 156 de viraje înșirate de-a lungul celor 19,99 km (12,42 mile) ai traseului care urcă 1.440 de metri, până la o altitudine de 4.300 m.

Recordul traseului este deținut de Rhys Millen, care în urma evoluției sale din 2012 la bordul unui Hyundai Genesis Coupe a obținut timpul de 9 minute, 46 de secunde și 164 de miimi de secundă. În afară de automobile există și o întrecere rezervată motocicletelor, de unde vă invităm să urmăriți o evoluție a pilotului Greg Tracy, la bordul unui model Ducati Multistrada, pentru a admira frumusețea traseului din Colorado. Timpul obținut este de 9:58.262, iar urcarea a fost filmată cu ajutorul unei camere montate pe casca pilotului.

Adaugati comentariu