VIDEO: Vara începe cu Aston Martin Vanquish Volante

Pentru o țară în care zilele cu soare pot fi numărate pe degetele de la o mână, Marea Britanie se laudă cu o tradiție impresionantă în materie de automobile cabrio. Noua vedetă a britanicilor, Vanquish Volante, s-a lansat recent la un preț de aproximativ 200.000 lire și 565 CP.

Noua generatie Aston Martin Vanquish a fost lansata in prima parte a anului in curs, iar pasionatii marcii britanice asteptau cu interes versiunea Volante a acestuia. Dupa cum era de asteptat, venirea verii a coincis cu lansarea modelului open-top care beneficiaza de acelasi V12 aspirat de 6 litri si 565 CP ca si fratele coupe. Sprintul pana la 100 km/h este realizat tot in 4,1 secunde, asta in ciuda greutatii suplimentare generate de prezenta sistemului de decapotare.

Secretul sta in caroseria din fibra de carbon pe care o foloseste Vanquish Volante, modelul fiind si primul din istoria Aston Martin care renunta la otel/aluminiu pentru fabricarea panourilor de caroserie. Greutatea totala este de 1.844 kg, cu doar 9 kg mai mult decat Vanquish Coupe. Distributia greutatii este aproape perfecta, 51% fata, 49% spate.

Setarile suspensiilor au fost modificate pentru ca Volante sa se conduca aproape identic cu fratele sau cu acoperis fix. Intregul proces de decapotare dureaza doar 14 secunde, acesta fiind unul dintre principalele avantaje ale acoperisurilor din textil in comparatie cu alternativa coupe/cabrio promovata de Ferrari pe modelul California.

O alta noutate pentru Aston Martin este configuratia parbrizului care mai nou se intinde pana in partea superioara a ramei metalice, acolo unde se prinde soft-topul. Interiorul a ramas in proportie de 99% nemodificat, singura noutate fiind butonul care controleaza procesul de capotare/decapotare.

Adaugati comentariu