VIDEO: Veloster este prezentat pe scena internaţională

Noul model Hyundai Veloster, un coupe cu trei uși, a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Internaţional Nord American (N.A.I.A.S.) 2011.

Folosind ca inspiraţie prototipul prezentat în 2007 la Salonul Auto de la Seul, modelul de serie lansat astăzi surprinde spiritul conceptului original, ilustrând în acelaşi timp noua viziune Hyundai pentru anul 2011.

Modelul Veloster se diferenţiază de coupe-urile tradiţionale prin configuraţia sa unică cu trei uşi, care include o uşă spate pe partea pasagerului, devenind astfel mai practic şi mai uşor de utilizat – asigurând un acces sigur şi simplu la interiorul său spaţios. Mânerul exterior al portierei, aflat într-o poziţie mascată, asigură păstrarea designului atrăgător de coupe.

Profilul dinamic al autovehiculului a fost inspirat de limbajul de design Hyundai cu „forme sculpturale fluide”. Montanţii A distinctivi, de culoare neagră, conferă interiorului încadrat de sticlă un aspect uimitor, evidențiind liniile unice ale caroseriei. Grila frontală hexagonală caracteristică pentru Hyundai, detaliile prizelor de aer de pe capotă, arcurile roţilor cu formă atletică şi farurile ample îi asigură modelului Veloster o formă impunătoare în zona frontală şi laterală. În zona din spate, hayonul din sticlă cu aspect distinctiv şi ţeava de evacuare montată central completează înfăţişarea sportivă.

Modelul Veloster va fi disponibil în combinaţie cu cea mai recentă tehnologie Hyundai pentru sisteme de propulsie, incluzând prima transmisie Hyundai cu şase trepte de viteză şi dublu ambreiaj. Echipat cu un nou motor eficient Hyundai GDI, pe benzină, de 1,6 litri şi cu patru cilindri, modelul Veloster este un coupe fără compromisuri, oferind o senzație sport plăcută în combinaţie cu un consum redus de combustibil şi un nivel scăzut de emisii de CO2.

„S-au depus eforturi considerabile pentru ca noul Veloster să rezolve compromisul inerent dintre designul tradiţional de coupe, care sacrifică comoditatea şi funcţiile de confort în favoarea stilului,” a comentat Allan Rushforth, Vicepreşedinte Senior şi Director Operaţiuni (COO) în cadrul Hyundai Motor Europe. „Acest autovehicul deosebit oferă cumpărătorilor progresişti un design inteligent şi distinctiv într-un coupe inovator cu trei uşi, care asigură un caracter practic precum şi o conducere plăcută”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top