Video: Volvo hibrid jefuiește trecătorii

Volvo XC 90

Ceea ce face Volvo în acest clip este să demonstreze că energia electrică poate proveni din orice sursă. De asemenea, ceea ce face Volvo în acest clip este să sugereze subtil superioritatea suedezilor față de alți producători de autovehicule.

Și asta pentru că cel mai puternic motor hibrid produs de ei este ajutat de automobilele care rulează pe o autostradă din California să-și încarce acumulatorul. Cum așa? Mașinile trec peste un prag instalat de specialiștii suedezi, iar acesta presează câteva furtunuri pline cu apă. Presiunea produsă de greutatea mașinilor este transformată în curent electric, folosit la încărcarea bateriilor hibridului de 400 de cai. Și dacă tot suntem la capitolul performanțelor dinamice, să amintim că modelul dezvoltă 640 Nm, accelerează până la 100 km/h în 6.4 secunde și atinge 230 km/h.

Deși soluția poate fi considerată viabilă în anumite condiții precum limitatoarele de viteză din orașe, scenariul prezentat de Volvo în film este o găselniță amuzantă de marketing. În plus, titlul pe care suedezii l-au dat clipului, ”Jaf pe autostradă”, este cum nu se poate mai real: XC90 obligă celelalte mașini să frâneze pentru a trece peste prag, ”prădându-le” de combustibil pentru a se alimenta cu electricitate. Un lucru e sigur: specialiștii de imagine ai producătorului suedez nu duc lipsă de imaginație!

Adaugati comentariu